news

Borfasii par sa faca un pas in spate. Tudorel Toader, noi declaratii privind ordonantele de urgenta pe justitie

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, afirma ca nu stie daca ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala va fi gata pana la finalul anului.

Intrebat cand va fi data ordonanta pentru amnistie si gratiere, Tudorel Toader a spus: “Vesnica intrebare si vesnicul raspuns. Si va repet, raspunsul pe care l-am tot dat la aceasta intrebare este valabil si astazi”.

Intrebat in continuare daca aceasta ordonanta va fi data pana la finalul anului, Toader a repetat ca are acelasi raspuns pe care l-a tot dat. De asemenea, el a fost intrebat daca pana la finalul anului va fi gata proiectul de OUG pentru Codul penal si Codul de procedura penala.

“Nu stim. Nu stim pentru ca trebuie examinat. Acuma eu v-as aminti sau as reaminti urmatorul lucru: anul trecut, in 2017, sper sa nu gresesc, pe 18 august 2017, Guvernul adopta un proiect de lege pentru modificarea Codului penal in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si pentru transpunerea directivei privind confiscarea extinsa. Proiectul de lege a fost in dezbatere, a fost in transparenta decizionala, l-a adoptat Guvernul si l-am trimis in Parlament la Comisia speciala. Acolo in Comisia speciala – sigur, are competente constitutionale – si a adaugat multe alte solutii, dintre care unele constitutionale, s-a dovedit, altele neconstitutionale. Prin urmare, de la Justitie a plecat doar proiect de lege pentru modificarea Codului penal in acord cu deciziile Curtii si confiscarea extinsa, mai departe e competenta legiuitorului”, a spus el, potrivit news.ro.

In continuare, Toader a amintit ca, in noiembrie tot anul trecut, de la Ministerul Justitiei a plecat un proiect de lege pentru modificarea Codului de procedura penala in acord cu deciziile Curtii Constitutionale si in acord cu transpunerea directivei privind consolidarea prezumtiei de nevinovatie.

“Nimic mai mult, nimic mai putin. Proiectul a fost adoptat de Guvern si trimis la Parlament spre legiferare, Parlamentul sigur are libertatea si a venit si cu alte solutii. In momentul acesta analizam sa vedem in ce masura reluam proiecte de anul trecut pentru ca exista jurisprudenta CC inca din 2009, care spune asa «se justifica urgenta adoptarii unei ordonante de urgenta in vederea traspunerii unei directive europene pentru evitarea procedurii de infringement», ceea ce inseamna ca aproape ne putem intoarce la ceea ce anul trecut la Ministerul Justitiei am propus”, a mai spus Toader.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

7 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

7 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

7 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

7 ore ago