Borfasii PSD-ALDE au declansat operatiunea de revocare a lui Augustin Lazar. Tudorel Toader lanseaza acuzatii grave, fiind sustinut de Antena 3 si RTV

politica

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca a solicitat CSM sa apere „independenta” procurorului Elena Iordache. Aceasta se ocupa de dosarul lui Luacian Onea, fostul sef al DNA Ploiesti.

„Vazand informatiile aparute in presa in cursul zilelor de 21.05.2018 si 22.05.2018 in sensul ca asupra procurorului Elena Iordache din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-ar face presiuni in sensul ca aceasta sa dispuna o alta solutie decat cea pe care ar intentiona sa o ia potrivit legii si constiintei sale, va solicit sa-mi comunicati ce masuri dispuneti pentru apararea independentei procurorului de caz si impiedicarea oricarei imixtiuni ierarhice sau de alta natura in activitatea unui procuror, care trebuie sa se bucure de independenta totala pe solutii”, se arata in scrisoarea transmisa CSM de Tudorel Toader.

Intrebat la Antena 3 daca va solicita revocarea procurorului general Augustin Lazar in cazul in care amenintarile se adeveresc, Toader a dat un raspuns ambiguu.

Antena 3, RTV si propaganda PSD au difuzat insistent informatia ca Elena Iordache ar fi supusa presiunilor si ca a fost „amenintata”. Q Magazine, revista detinuta de Floriana Jucan, sustine „ca nu este exclusa inclusiv eliminarea fizica a procurorului Iordache, la fel cum a fost in cazul procurorului Liliana Sega. Elena Iordache a devenit in aceste zile eroul mai multor colegi care o sustin cu tarie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: