Borfasii vor innebuni. Kovesi nu se intoarce la Sibiu, Augustin Lazar i-a dat o noua misiune. Se va ocupa tot de anticoruptie

news

Procurorul general, Augustin Lazar, a decis delegarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand de miercuri, 11 iulie 2018.

„Urmare a deciziei Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activitatii doamnei Laura Codruta Kovesi dupa revocarea din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia in functia procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu data de 11 iulie 2018”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), remis miercuri.

Laura Codruta Kovesi va avea atributii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Nationale Anticoruptie pentru perioada 2016 – 2020, „aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a coruptiei, precum si elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unitatilor de parchet, in conformitate cu obiectivele strategice si domeniile prioritare ale institutiei, astfel cum sunt acestea exprimate in Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, mai arata Parchetul General.

Ordinul semnat de Augustin Lazar vine in conditiile in care Sectia pentru procurori a CSM decisese anterior sa o repartizeze pe Laura Codruta Kovesi la DIICOT Sibiu, dupa ce a fost revocata de la conducerea DNA.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: