Borfasul sef intervine in forta, anunta o noua sedinta de Guvern pentru maine: „Ordonanta va fi adoptata”

politica

„Taxa pe lacomie” si celelalte masuri fiscale vor fi adoptate vineri, in sedinta de Guvern, a anuntat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

”Am vazut, citit, auzit tot felul de reactii, inclusiv din partea unor companii. Eu ii avertizez sa inceteze sa mai ameninte statul roman sau sa mai santajeze statul roman”, a spus liderul PSD.

Intrebat daca poate da exemple de astfel de companii, Dragnea a spus: ”Am vazut OMV Petrom care voalat ameninta statul roman ca va diminua productia de gaze”.

”Nu se va intampla nimic rau cu Pilonul II de pensii. Au ramas sa discute sa vada care e cea mai buna varianta, pentru ca fondurile de pensii sa poata sa investeasca si sa nu se puna problema afectarii existentei pilonului de pensii. Sa poata opta daca muta banii sau sa investeasca in titluri de stat. Nu mai poate fi pastrat acel comision pe care aceste societati il pun pe banii pe care deponentii ii pun, e o taxa de 2,5%. Nu mai e cazul. Va fi stabilit la cat va ajunge acel comision”, a declarat Liviu Dragnea intr-o conferinta de presa.

Consiliul Economic si Social a dat aviz negativ pe ordonanta de urgenta care continea masurile fiscale anuntate de Eugen Teodorovici, inclusiv „taxa pe lacomie”, a confirmat joi, pentru Mediafax, Dumitru Coarna, membru al CES.

Potrivit acestuia, atat patronatele si sindicatele, cat si societatea civila au dat aviz negativ pe ordonanta de urgenta ce viza masurile fiscale.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: