Boxer campion, ucis de fortele Rusiei in luptele din Ucraina. Sotia: „Nu-mi vine sa cred, nu-mi vine sa cred ca nu mai esti… Ai fost ca un soare stralucitor”

externe

Boxerul ucrainean Oleg Prudky si-a pierdut viata in razboiul cu fortele de ocupatie din Ucraina.  Oleg Prudky a fost campion la categoria superusoara in Ucraina si a participat la World Series of Boxing in 2015. WSB a fost un turneu organizat de AIBA (Amateur International Boxing Association), care a permis amatorilor sa lupte intr-o maniera semi-profesionista. 

Dublul campion ucrainean de box amator Oleg Prudky a murit in timpul razboiului, iar decesul sau a fost confirmat de mai multe organizatii de box ucrainene, scrie Sports Room. Pugilistul se numara printre cei patru membri ai fortelor speciale ale politiei din Cherkasy care au murit intr-un atac duminica.

„Razboiul -ne ia ce e mai bun. Nu-mi vine sa cred, nu-mi vine sa cred ca nu mai esti… Ai fost ca un soare stralucitor, un exemplu pentru copiii tai, care te adora atat de mult si te intreaba de fiecare data, si cand vine tata”, a transmis sotia boxerului.

Prudky nu a devenit niciodata boxer profesionist, concurand doar ca amator si in competitii semi-profesioniste. A fost de doua ori campion national de amatori in Ucraina, astfel ca a fost convocat la echipa ucraineana Otamans pentru a concura pentru ei in competitia semi-profesionista WSB (World Series of Boxing). Prudky lucra pentru politia din regiunea sa locala, Cherkasy, ca parte a fortelor speciale pentru apararea Ucrainei.

Politia din Cherkasy a anuntat, intr-un comunicat, decesul ofiterilor sai, inclusiv al lui Prudky: „Au aparat Ucraina – eroii politisti morti din regiunea Cherkasy. Pe 22 mai, aparand suveranitatea statului si integritatea teritoriala a Ucrainei, colegii nostri, ofiteri de politie din cadrul Departamentului de Operatiuni Speciale al Departamentului KORD al Directiei Principale a Politiei Nationale, au fost ucisi.

„Nu exista cuvinte pentru a exprima durerea, disperarea fata de pierderea ireparabila. Ne plecam capetele si ne inclinam in fata parintilor lor. In memoria noastra, ei vor ramane oameni cinstiti si cu principii, buni prieteni si colegi de incredere. Ne exprimam cele mai profunde condoleante rudelor si prietenilor lor. Ne amintim, ne este dor de voi. Amintire luminoasa”, se mai arata in mesaj.

Mai mult despre:

Comentarii: