Brasov, organizare exemplara a slujbei de Inviere in Centrul Vechi. Toti participantii au respectat distantarea sociala

news

Slujba de Inviere din Centrul Vechi al Brasovului a avut loc exemplar, cu respectarea riguroasa a masurilor de distantare sociala. Credinciosii au respectat distantarea cu ajutorul unor locuri special amenajate de Primaria Brasov.

Slujba a avut loc in Piata Sfatului, in fata Catedralei Ortodoxe. Primaria a organizat mai multe puncte de distributie a pastilor si a luminii, astfel incat credinciosii sa poata asista la slujba pastrand distanta fizica.

Credinciosii s-au asezat pe insemne marcate in piata si au urmat punctele de distributie a pasilor.

De asemenea, pe Muntele Tampa a fost proiectata cu laser o cruce uriasa. Fotografii de le slujba din Piata Sfatului au fost postate pe Facebook de primarul orasului, Allen Coliban.

Hristos a-nviat!

Posted by Allen Coliban on Sunday, 2 May 2021

„In urma discutiei pe care am avut-o cu domnul prefect si cu domnul parinte protopop, am cautat solutii pentru desfasurarea slujbei de Inviere in cele mai bune conditii in municipiul Brasov. Cea mai importanta dintre decizii a fost aceea de a organiza slujba de Inviere in Piata Sfatului, de a monta o scena pentru aceasta si de a crea puncte de distributie a pastilor si a luminii in Piata Sfatului, astfel incat sa nu se creeze aglomerari de credinciosi. Pe de alta parte, cautam, in aceasta perioada, solutii pentru a putea desfasura slujba de Inviere in afara bisericilor si pentru celelalte 26 de lacase de cult de pe raza municipiului. Astfel de exemple ar putea fi biserica de la Micsunica, unde slujba s-ar putea desfasura in perimetrul parcarii de la supermarketul din apropiere, si biserica din Avantgarden Bartolomeu, unde slujba ar putea avea loc in parcul din centrul cartierului”, a declarat in urma cu o saptamana viceprimarul Flavia Boghiu.

Mai mult despre:

Comentarii: