Brasov: Un traficant de droguri care incerca sa scape de mascati a intrat in masina politistilor – Video

news

Traficant Brasov

Un traficant de droguri care a incercat, zilele trecute, sa scape de politisti, in timpul unei perchezitii, fugind cu masina. El a intrat insa intr-o duba de politie, fiind ulterior capturat.

„Una dintre persoanele banuite ar fi refuzat sa se supuna somatiilor repetate ale politistilor si ar fi plecat cu autoturismul sau, provocand avarii unei autospeciale de politie apartinand Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov, ulterior fiind oprit dupa aproximativ 800 de metri”, anunta IPJ Brasov.

Comunicatul IPJ Brasov:

La data de 13 septembrie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brasov, au efectuat 5 perchezitii domiciliare, in municipiul Brasov, si o actiune de prindere in flagrant delict, urmate de alte doua perchezitii domiciliare, efectuate in cursul zilei de 14 septembrie, in municipiul Onesti, judetul Bacau, in doua cauze, avand ca obiect comiterea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc.

In timpul unei activitati operative, una dintre persoanele banuite ar fi refuzat sa se supuna somatiilor repetate ale politistilor si ar fi plecat cu autoturismul sau, provocand avarii unei autospeciale de politie apartinand Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov, ulterior fiind oprit dupa aproximativ 800 de metri.

Din probele administrate a rezultat ca, pe parcursul anului 2023, banuitii ar fi comercializat, in mod repetat, catre consumatori din judetul Brasov, cantitati de droguri de risc si mare risc (cannabis, cocaina si MDMA), cu sume cuprinse intre 250 de lei si 3.950 de lei.

In urma perchezitiilor efectuate, politistii au descoperit si ridicat aproximativ 30 de grame de cocaina, 500 de grame de cannabis, 80 de grame de amfetamina, 44 de comprimate XTC si ketamina.

De asemenea, au fost ridicate 4 telefoane mobile, 2 cantare digitale, 150 de lire, 960 de euro, 400 de dolari si 2.500 de lei.

In baza mandatelor de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brasov, au fost conduse 7 persoane banuite, in vederea audierii si completarii materialului probator in cauza, acestea fiind retinute, pentru 24 de ore.

In cursul zilei de 14 septembrie, cele 7 persoane banuite au fost prezentate instantei, cu propunere de arestare preventiva, propunere admisa ulterior.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, Serviciului Criminalistic si Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov.

La activitati au participat politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bacau si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau.

Facem precizarea ca, pe parcursul intregului proces penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: