Brasovul ar putea avea un stadion nou. Proiectul vizeaza o arena de 10.000 de locuri, pentru 150 de milioane de lei

news

„Stadionul Tineretului” din Brasov, construit in perioada 1933 – 1937 si inaugurat cu numele Stadionul „Regele Carol al II-lea”, ar putea fi demolat, iar in locul lui sa fie ridicata o arena moderna, cu o capacitate de 9.716 locuri, indicatorii tehnico – economici pentru construirea noului stadion urmand sa fie vor fi supusi aprobarii Consiliului Local Brasov. Potrivit proiectului de hotarare, valoarea investitiei este estimata la 149.894.985,08 lei, inclusiv TVA.

Un stadion la standarde internationale, care sa indeplineasca cerintele de acreditare ale UEFA. Asta isi propun sa construiasca autoritatile din Brasov, daca proiectul noului stadion, propus de primarul Brasovului Allen Coliban nu va fi insa respins de consilierii locali, acestia (alianta PNL-PSD) aflandu-se in conflict deschis cu primarul USR.

„Daca tot ati inceput campania, macar faceti-o ca lumea!”

Pe contul sau oficial de Facebook, primarul Brasovului, Allen Coliban a publicat cateva informatii despre viitorul stadion si a postat si cateva fotografii cu proiectul. „Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Il aducem la standarde internationale. Noul stadion ar urma sa poata organiza meciuri de fotbal, ar indeplini cerintele de acreditare UEFA, dar ar putea fi folosit si pentru organizarea altor tipuri de evenimente. Va las mai jos cateva randari facute de proiectanti. De aici mai departe e rolul consilierilor locali sa aprobe indicatorii tehnico-economici, astfel incat Brasovul sa aiba un stadion nou-nout”, a scris primarul Allen Coliban. Primarul Brasovului nu a anuntat insa si cand ar putea sa fie gata „Stadionul Tineretului”, chiar daca orasul nu mai are, deocamdata, si o echipa de fotbal in primele esaloane din Romania.

La randul lor, pe Facebook, brasovenii ii atrag atentia primarului ca stadionul este  prea mic sau ca este vorba doar despre o chestiune de campanie electorala. „Adica un stadion mai mic decat sala polivalenta? Pentru Brasov ar trebui un stadion intre 20.000-25.000, asta in ideea in care o sa fie din nou o echipa in liga 1…” „Trebuia inaltat macar cu un inel si o capacitate minim 15000 de locuri!” “Un stadion de sub 10 k locuri este pentru divizia B si C. La Brasov este nevoie de un stadion nou de peste 25 k locuri. Daca tot ati inceput campania, macar faceti-o ca lumea. Succes!”

In 2025, Brasovul va avea o sala polivalenta de 11.200 de locuri

La Brasov, este in constructie, in prezent, si o Sala Polivalenta cu o capacitate de 11.200 locuri, in valoare de 350 de milioane de lei. Santierul “complexului multifunctional” a demarat in 2022, fiind coordonat de Compania Nationala de Investitii (CNI) iar constructia este realizata de o asociere intre MIS Grup, Electrogrup S.A. si Energosteel ART, cu termen de finalizare in 2025.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: