Brasovul tine sa intre in Cartea Recodurilor. Peste o mie brasoveni s-au strans in centrul orasului pentru a stabili un record inedit

news

Peste o mie de persoane s-au adunat, duminica la pranz, in municipiul Brasov, sa formeze un lant uman pentru stabilirea unui record inedit. In total, 3.072 de oameni trebuie sa participe si sa citeasca o fraza din cartea „Descult”, a lui Zaharia Stancu, pentru a intra in Cartea Recordurilor.

Lantul de oameni care citesc a fost format duminica, la ora 12.00, in centrul orasului Brasov, oameni din intreaga tara fiind asteptati sa participe la eveniment pana la ora 19.00, scrie Mediafax.

Manifestarea prin care se sarbatoreste Ziua Internationala a Cartii si Centenarul Marii Unirii este organizat de Asociatia C’Art Fest, cu sprijinul Primariei Brasov si al Academiei Fortelor Aeriene “Henri Coanda”.

„In jurul orei 14.00, la fata locului am trecut de o mie de persoane. Mai sunt oameni care asteapta. Daca avem noroc si daca lumea are rabdare, batem si recordul. Vremea e potrivita, este chiar soare, daca era poate nu chiar atat de cald era un pic mai bine, dar este bine si asa. Pentru Cartea Recordurilor este nevoie de 3072 de persoane. Fiecare persoana care participa citeste cate o propozitie. Se ia prima propozitie, apoi a doua, a treia si asa mai departe, fiecare cate o propozitie din cartea <Descult>, de Zaharia Stancu. Evenimentul este organizat de Asociatia C’ Art Fest, Primaria Brasov ne-a spijinit, la fel ne-au fost alaturi si cei de la Academia Fortelor Aeriene, au mai fost si parteneri comerciali”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Cretu, organizatorul manifestarii.

Potrivit acestuia, oamenii au raspuns extrem de pozitiv initiativei.

”Sunt foarte multi tineri, inclusiv clase de copii din intreaga tara, de la Iasi, Botosani, de la Buzau. Nu conteaza de unde vin, conteaza sa citeasca. Punctul de citire este unul singur, este in Piata Sfatului, de acolo se formeaza o coloana, iar fiecare persoana care citeste face un pas in spate si vine urmatorul”, a spus Alexandru Cretu.

In cazul in care va exista o pauza mai mare de zece secunde intre doi cititori, incercarea de a intra in Cartea Recordurilor va esua.

Participantul cu numarul 3.072 se va bucura de o experienta inedita, un zbor deasupra Brasovului.

Incercarea de a intra in Cartea Recordurilor a fost acceptata la capitolul „Most people in a reading relay”, unde recordul actual este de 3.071 de participanti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: