Bravo, Ciolacu si Dorneanu! Si Olanda introduce restrictii, romanilor care vor sa intre li se „recomanda ferm” sa stea 14 zile in izolare

news

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca, incepand cu data de 9 iulie, cetatenilor care se deplaseaza din Romania in Olanda le este recomandata ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioada de 14 zile din momentul intrarii pe teritoriul Regatului Tarilor de Jos. Olanda este a zece atara din UE care le impune astfel de restrictii romanilor.

De asemenea, MAE precizeaza ca, potrivit Ministerului olandez al Sanatatii, Bunastarii si Sportului, toti pasagerii cu varsta peste 13 ani care pleaca, sosesc sau tranziteaza aeroporturile din Regatul Tarilor de Jos, indiferent de tara din care sau spre care calatoresc, au obligatia de a completa o declaratie de sanatate pe propria raspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificari aleatorii ale pasagerilor, solicitand prezentarea declaratiei completate si semnate.

Citeste si: Bravo, PSD si CCR! Opt state UE au introdus pana acum restrictii impotriva romanilor. Malta nu ne primeste deloc

Informatii cu privire la noua masura, precum si declaratia mentionata anterior sunt disponibile la urmatoarele linkuri: https://www.government.nl/documents/publications/2020/07/07/information-for-passengers-flying-to-and-from-the-netherlands si https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-roemenie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Haga + 31 70 354 15 80; + 31 70 322 86 12 si + 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice + 31 651 596 107.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51932, http://haga.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: