BREAKING Alex Navalnii, arestat in aeroportul de la Moscova. Avionul sau a fost redirectionat pentru ca sustinatorii sa nu-l apere

actualitate

Opozatul rus Alex Navalnii a fost arestat, duminica seara, imediat ce a intrat in aeroportul Seremetievo din Moscova, anunta agentiile de presa.

Alexei Navalnii a fost arestat la punctul de control al pasapoartelor. Autoritatea penitenciara din Rusia (FSIN) a confirmat ca agentii l-au retinut pe Navalnii, cel mai cunoscut critic al presedintelui Vladimir Putin, transmite agentia Interfax, preluata de Reuters.

Politia rusa a arestat duminica mai multi sustinatori ai opozantului Alexei Navalnii, inainte de aterizarea acestuia la Moscova, relateaza agentiile de presa internationale. Avionul companiei ruse Pobeda la bordul caruia se afla Navalnii urma sa ajunga pe aeroportul Vnukovo din Moscova, dar a fost redirectionat si a aterizat la Seremetievo.

La Vnukovo, politia a evacuat din terminalul aeroportului protestatarii care scandau numele lui Navalnii si „Rusia va fi libera!”.

Navalnii a decolat dupa-amiaza din Berlin, pentru a reveni in Rusia, desi autoritatile din tara sa au avertizat ca ar putea fi arestat la sosire.

Unul din colaboratorii celui mai cunoscut dizident rus a numit sapte colaboratori ai acestuia care au fost retinuti de fortele de ordine; potrivit agentiei EFE, printre cei arestati se afla si Oleg, fratele lui Alexei Navalnii.

Navalnii se afla in Germania din august. El a fost internat la Berlin pentru a fi tratat dupa ce a fost otravit cu agent neurotoxic Noviciok.

Miercuri, dupa ce opozantul si-a anuntat intentia de a se intoarce in Rusia, autoritatile penitenciare din Moscova au facut cunoscut ca vor face toate demersurile pentru a-l aresta sub acuzatia de incalcare a conditiilor de eliberare in urma unei condamnari cu suspendare intr-un dosar din 2014.

Comentarii: