externe

BREAKING Ambasada SUA de la Kiev le cere americanilor sa plece „imediat” din Ucraina: „Situatia se poate deteriora foarte rapid”

Ambasada Statelor Unite la Kiev le-a cerut miercuri cetatenilor americani sa se pregateasca imediat de plecare din Ucraina, transmite Reuters.

Misiunea diplomatica americana apreciaza ca situatia securitatii din Ucraina este „imprevizibila din cauza amenintarii crescute a unei actiuni militare a Rusiei”.

Situatia „se poate deteriora foarte rapid”, arata site-ul de internet al ambasadei.

Presedintele Consiliului European, Charles Michel, si-a exprimat miercuri solidaritatea cu Kievul, afirmand ca o amenintare din partea Rusiei ca va invada Ucraina este o amenintare impotriva Europei, transmite Reuters, citata de Agerpres.

”O amenintare impotriva Ucrainei este o amenintare impotriva Europei”, a spus Michel intr-o conferinta de presa comuna cu premierul slovac, Eduard Heger, la Bratislava.

Anterior, Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, declarase ca tensiunile cu Moscova din cauza comasarii de trupe ruse la frontiera cu Ucraina sunt „cel mai recent exemplu” al faptului ca „Europa este in pericol”.

„Ne confruntam cu provocari. Europa este in pericol. Inainte, cand se spunea asa ceva, unii radeau, insa acum rad mai putin”, a apreciat marti Borrell in interventia sa in Parlamentul European in cadrul unei dezbateri privind „Busola strategica”, propunerea prin care tarile UE cauta sa obtina o mai mare autonomie in domeniul apararii.

In ultimele luni, Rusia a concentrat zeci de mii de militari la frontiera sa cu Ucraina si a facut tot mai multe manevre militare, starnind temeri privind o invazie.

Moscova neaga orice plan in acest sens, insa Kremlinul insista sa primeasca garantii scrise pentru securitatea sa, inclusiv promisiunea ca Ucraina nu va fi primita in NATO.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Doi profesori, sot si sotie, de la Universitatea Wisconsin, concediati dupa ce s-a descoperit ca jucau in clipuri pornografice pentru a-si rotunji veniturile

Senatul Universitatii din Wisconsin-La Crosse a facut primii pasi in vederea inlaturarii a doi membri…

10 minute ago

Premierul spaniol Pedro Sanchez isi intrerupe atributiile publice, in timp ce sotia sa este anchetata

Premierul spaniol Pedro Sanchez si-a suspendat atributiile publice pentru a se „opri si a reflecta”…

25 de minute ago

Statul american Arizona a inculpat 18 colaboratori ai lui Donald Trump, inclusiv fostul avocat al acestuia, Rudy Giuliani, pentru incercarea de fraudare a alegerilor din 2020

Statul american Arizona a inculpat 18 persoane in cadrul tentativei de a rasturna rezultatele alegerilor…

40 de minute ago

Irak: 11 persoane spanzurate pentru terorism si apartenenta la gruparea Stat Islamic

Cel putin 11 persoane au fost spanzurate saptamana aceasta in Irak pentru "terorism" si apartenenta…

14 ore ago