Ambasadoarea #Rezist a fost aleasa presedinte al Parlamentului European. Majoritate covarsitoare pentru Roberta Metsola

externe

Roberta Metsola (PPE) a fost aleasa, marti, presedinte al Parlamentului European cu o majoritate de 458 de voturi. Astfel, ea a obtinut 74% din primul tur. Numarul necesar de voturi a era de 309.

Metsola implineste chiar azi 43 de ani.

Au votat 616 de europarlamentari.

Functia a fost detinuta de italianul David Sassoli, decedat in urma cu o saptamana la varsta de 65 de ani, la centrul oncologic din Aviano, in Italia, unde fusese spitalizat in 26 decembrie ca urmare a unei ”complicatii grave cauzate de o disfunctie a sistemului imunitar”. Mandatul lui Sassoli se incheia in aceasta luna, la jumatatea legislaturii de cinci ani a Parlamentului European.

David Sassoli a fost ales presedinte al Parlamentului European in 2019 cu sprijinul principalelor doua familii politice europene – PPE si S&D – si al eurodeputatilor din grupul Renew Europe.

Citeste si: Veste proasta pentru PSD-isti. Ambasadorul #Rezist, Roberta Metsola, devine presedinte al Parlamentului European. „Va auzim!”, a transmis ea in februarie 2018 in timpul marilor proteste

Roberta Metsola a sustinut un discurs fabulos, in Parlamentul European, pe 7 februarie 2018, un timpul marilor proteste anti-PSD de la Bucuresti. „Pe frig si ninsoare, ei au arborat drapelul european deoarece cred in valorile Europei. UE nu trebuie sa ii uite”, spunea Metsola. Ea si-a incheiat discursul cu un mesaj in limba romana: „Va auzim!”.

Discursul integral al Robertei Metsola:

„Situatia din Romania ramane preocupanta. Am vazut incercari din partea Guvernului de a suprima magistratura, de a dilua si corupe legislatia si sa invoce majoritatea electorala ca o scuza de a face ce vrea. Stiu ca unii vor clama, vor spune ca Parlamentul European si CE nu trebuie sa interfereze, sau incearca sa arate ca exista o motivatie gresita. E doar o justificare pe care o folosesc politicienii fara scrupule care incearca sa scuze ce e de nescuzat.

Insa ei gresesc, UE nu poate sa inchida ochii si cu siguranta PPE nu o va face pentru ca romanii nu sunt cetateni de rangul doi, dimpotriva, ei merita o tara unde statul de drept e respectat, unde coruptia e combatuta, tribunalele protejate si legile nu sunt schimbate pentru a-i proteja pe politicienii la putere.

Romanii au fost pe aceasta cale de un an de zile si au iesit in strada iarna pe zapada, au fluturat steaguri europene pentru ca ei cred intr-o Europa care e nu e doar un bloc economic ci garantia unor valori comune si promisiuni impartasite. Si acum nu vorbim doar despre Romania, e vorba despre noi toti. Ceea ce se intampla la Bucuresti ii afecteaza si pe cei de la Paris. Suntem diferiti ca natiuni, dar suntem legati. Iar daca statul de drept e o problema intr-unul dintre state toate celelalte sunt afectate si iata de ce Comisia are dreptul sa actioneze de cate ori are loc o amenintare.

Eu m-am intalnit cu cativa dintre romanii care militeaza pe strazi, e vorba de pensionari, profesori, studenti, ei nu sunt politicieni, ei isi doresc o tara si o uniune unde toata lumea e tratata egal in fata legii, coruptia e eradicata si unde a castiga niste alegeri nu inseamna ca ai dreptul sa divizezi o tara asa cum vrei tu. Inchei prin a spune: Multumesc, va auzim, de acolo de pe strada!”.

Vezi aici video cu discursul Robertei Metsola.

Mai mult despre:

Comentarii: