BREAKING Armata se implica in cazul intoxicarilor ucigase de la Timisoara: „MApN a deplasat o echipa mobila”

news

Ministerul Apararii Nationale a transmis, joi,  ca o echipa mobila s-a deplasat la Timisoara pentru a oferi sprijin. Autopsiile asupra femeii si a celor doi copii de la Timisoara care au pierit dupa deratizarea facuta in blocul lor nu au stabilit legatura directa dintre moartea lor si otrava folosita.

„O echipa mobila din cadrul Ministerului Apararii Nationale se afla, la aceasta ora, la Timisoara, pentru a acorda sprijin autoritatilor locale in vederea confirmarii prezentei unor substante chimice toxice industriale in cazul incidentului de la sfarsitul saptamanii trecute. Cei trei specialisti, membri ai unei echipe de prelevare si identificare a agentilor chimici, bacteriologici si radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Stintifica pentru Aparare CBRN si Ecologie din MApN, vor actiona, cu echipamente performante, pentru detectia fosforului remanent din diversi compusi organici si anorganici de la fata locului, precum si pentru verificarea plenitudinii operatiunilor de decontaminare desfasurate pana in prezent”, a transmis MApN intr-un comunicat, joi dimineata.

„Rezultatele masuratorilor vor fi transmise autoritatilor competente in vederea finalizarii anchetei. Interventia echipei SIBCRA la Timisoara s-a facut in urma solicitarii transmise ministrului apararii nationale de inspectorul general al Politiei Romane”, precizeaza sursa citata.

Interventia echipei SIBCRA la Timisoara s-a facut in urma solicitarii transmise ministrului Apararii Nationale de seful Politiei Romane.

Un numar de 44 de persoane mai sunt internate in unitati spitalicesti din Timisoara in urma incidentului din blocul de locuinte, toate fiind in stare stabila hemodinamic, fara agravare.

Ministerul Sanatatii a dispus ca DSP Timis sa determine gradul de poluare si radioactivitate al aerului in imobilele unde s-a folosit pentru dezinsectie Delicia-Gastoxin.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de patronul firmei de deratizare din municipiul Timisoara sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si trafic de produse sau substante toxice in forma continuata (trei acte materiale), ambele in concurs real.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: