BREAKING Asta e sfarsitul PSD, Guvernul a anuntat oficial ca isi asuma raspunderea pe alegeri in doua tururi

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi, in sedinta de guvern ca isi asuma raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi.

„Dupa cum bine stiti, PNL sustine alegerea primarilor cu jumatate plus unu dintre cetatenii care-si exprima votul. Inm urma cu peste doi ani am initiat un proiect de lege pentru a traspune aceasta vointa a oamenilor de imbunatatire a modului de alegere a primarilor, de conferire a unei legitimitati acestor primari. Acest proiect de lege a fost parcat neregulamentar la o defuncta comisie de cod electoral pentru a impiedica introducerea in plenul Camerei Deputatilor.

Ca atare am luat decizia de a ne angaja raspunderea in fata Parlamentului pe proiectul de lege de alegere a primarilor in doua tururi”, a declarat Orban.

”E vremea sa facem ce ne cer oamenii. Sigur ca acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului, dar trebuie sa ne asumam acest risc. Guvernul are obligatia de a imbunatati cadrul democratic”, a subliniat Orban.

”De la instalarea Guvernului, am spus foarte clar ca noi facem ceea ce e necesar, corect, democratic si ceea ce isi doresc oamenii, nu potentatii. Probabil ca multi primari doresc alegeri intr-un tur. Pentru a imbunatati performanta administratiei locale e vital ca primarii sa fie alesi de jumatate plus unul din cetatenii dintr-o comunitate locala. Existenta unui tur doi presupune negocierea unei majoritati in CL care sa permita realizarea proiectelor. Ca atare, e vremea sa facem ce vor oamenii”, a mai spus premierul Orban.

PSD a anuntat deja ca va depune motiune de cenzura imediat dupa ce guvernul va indrazni sa adopte promoveze alegerile in doua tururi. PSD sustine ca va beneficia si de sprijinul UDMR.

Mai mult despre: ,


Comentarii: