BREAKING CCR a admis sesizarea Guvernului privind motiunea de cenzura. Insa Parlamentul trebuie sa voteze motiunea. PSD s-a grabit sa depuna propria motiune

politica

CCR a admis sesizarea Guvernului Citu privind motiunea de cenzura, insa Parlamentul trebuie sa voteze aceasta motiune, a stablit CCR in unanimitate. PSD s-a grabit sa-si depuna propria motiune de cenzura.

Judecatorii CCR au decis ca exista conflict juridic intre Guvern si Parlament, dar se solicita Parlamentului sa deruleze procedura, iar motiunea de cenzura sa fie votata. ”Parlamentul urmeaza sa dezbata motiunea depusa si sa isi exprime pozitia prin vot”, au afirmat judecatorii constitutionali.

La aflarea vestii, PSD s-a grabit sa depuna propria motiune de cenzura, astfel incat sa isi asume meritul pentru schimbarea lui Citu. Grindeanu a precizat la Palatul Parlamentului ca motiunea are titlul „Stop saraciei, scumpirilor si penalilor. Jos Guvernul Citu!”.

„Eu stiu ca lumea in tara asta trebuie sa respecte reguli si legi. Inteleg ca CCR a hotarat in unanimitate ca exista conflict constitutional. Sesizarea guvernului a fost admisa. Totodata, daca Curtea admite sesizarea guvernului, deci exista conflict, PSD va depune motiune. Asta am facut.Cealalta motiune are probleme, avem conflict. Eu inteleg ca aceasta institutie spune ca exista acest conflict. Asta inseamna ca procedura si tot ce au facut cei care au depus motiunea nu a fost in regula. De ce sa ne mai incurcam in proceduri, haideti sa votam cit mai repede aceasta motiune

Noi am depus o motiune legala, cu 157 de semnaturi PSD, care indeplineste toate conditiile. Dincolo de declaratii, stiu ca e Congres la USR PLUS, stiu ca e batalie interna, dar au spus ca vor vota motiunea. Noi am spus ca daca se va ajunge la vot in plen vom vota motiunea USR AUR. Ne asteptam la acelasi tratament. Acest guvern incompetent trebuie sa plece acasa, presedintele poate catadicseste sa intre in rolul de mediator, sa cheme partidele la Cotroceni pentru consultari. Noi vedem o singura solutie, alegeri anticipate”, a spus Sorin Grindeanu.

„Cei care au depus motiunea ar trebui sa-si retraga motiunea. Daca se forteaza si nu se retrage aceasta motiune a USR-AUR, atunci castigatorul este Florin Citu. Sper ca cei de la USR-PLUS si AUR sunt seriosi si vor vota motiunea PSD, cum si noi am zis ca o vom vota daca nu e conflict constitutional. Solutia PSD in acest moment este una singura: alegeri anticipate”, a declarat si Marcel Ciolacu.

Pe 8 septembrie, Florin Citu a depus la Curtea Constitutionala o sesizare cu privire la existenta unui conflict juridic de natura constitutionala dintre Parlament si Guvern in care se invoca o conduita „neconstitutionala, deopotriva neloiala si abuziva, fata de autoritatea executiva”, intrucat motiunea de cenzura a fost initiata, depusa si comunicata cu „incalcarea dispozitiilor constitutionale ale articolului 113 alineat (2) din Constitutie”.

Judecatorii constitutionali au decis insa sa dezbata aceasta sesizare dupa Congresul PNL, care a avut loc sambata si unde Florin Citu a fost ales noul presedinte al partidului.

Mai mult despre:

Comentarii: