politica

BREAKING Cine va fi premier. Rares Bogdan anunta trei nume pe lista, Ciuca are cele mai mari sanse: „Nimeni nu militarizeaza Romania”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan a anuntat miercuri ca liberalii au trei propuneri  pentru functia de premier, printre care se numara si actualul prim-ministru interimar Nicolae Ciuca. Ludovic Orban va avea o intalnire miercuri cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre aceste propuneri.

„Premierul Romaniei va trebuie sa lucreze, pentru ca nu vrem scandal intre Palate, vrem o situatie in care premierul sa lucreze perfect cu presedintele. Situatia este una deloc simpla in Romania, avem o situatie de pandemie, avem o iarna care a venit peste noi, avem o criza economica pe care sa o evitam sau sa trecem prin ea cu succes. Avem trei persoane, una dintre ele a fost vehiculata in spatiul public, alta nu. Domnul Ciuca este (pe lista) si celelalte doua propuneri nu vi le pot dezvalui pentru ca le discutam in 20 de minute – 30 de minute la sediul PNL si inainte ca Ludovic Orban sa se intalneasca cu presedintele. Al treilea nume exista si aseara, iar acest nume nu a scapat presei. Se va discuta astazi, tocmai de asta merge presedintele partidului la Cotroceni pentru a sta de vorba pe baza celor trei nume. PNL este intr-un parteneriat cu presedintele Romaniei, nu intr-o subordonare”, a afirmat Rares Bogdan miercuri la Digi24.

El a mai spus ca domnul Nicolae Ciuca a fost ales cu scor mare senator de Dolj si nimeni nu intentioneaza sa militarizeze Romania sau sa anuleze drepturile civile ori democratia.

„Ludovic Orban e un liberal de 30 de ani, eu sunt liberal de un an jumatate, Robert Sighiartau de 8 ani, Alina Gorghiu de vreo 20. Faptul ca Nicolae Ciuca e membru al PNL de 3 luni si ca a fost sef de Stat Major si a coordonat armate din Afganistan si Irak. Nimeni nu militarizeaza Romania. Domnul Ciuca e senator ales in judetul Dolj cu 25% in judetul Dolj, e un om extrem de rational, extrem de hotarat, un om pro-occidental si un patriot. E un om in care eu cred si ca mine sunt foarte multi.

Daca domnia sa va ajunge sa fie desemnat, sa fie nu doar solutia de avarie, nu consider ca cineva doreste sa anuleze drepturi civile sau sa anuleze democratia, chiar daca unii politicieni si mai nou oameni din USR ca este o solutie gresita. Sunt absolut convins ca Dacian Ciolos si ceilalti lideri ai USR-PLUS inteleg ca urmeaza perioade complicate si ca e nevoie de un premier in care presedintele Iohannis sa aiba incredere”, a completat Rares Bogdan.

Bogdan a  mai afirmat ca acesta ar putea fi desemnat premier „pentru urmatorul an sau ani de zile”.

Rares Bogdan a mai precizat ca viitorul Cabinet ar putea avea 18 ministere impartite astfel: PNL 10-11, USRPLUS 5-6, UDMR 2.

Liberalii vor avea miercuri si un Biroul Politic National pentru a valida propunerea de premier, la ora 19.00 sau 20.00, a mai spus Rares Bogdan.

Alte doua posibile variante de prim-ministru ar fi ministrul de Finante Florin Citu sau ministrul Economiei Virgil Popescu, potrivit unor surse liberale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tudorel Toader a pierdut rusinos sefia Universitatii din Iasi, la scor mare. Nervos, el acuza ca a fost tradat: „Lipsa de caracter”

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei in regimul Dragnea, a pierdut rusinos al doilea tur…

22 de minute ago

Drula: „Primari USR au fost santajati cu Ciolacu de fata sa treaca la PSD/ Ni se spune ca sa ramana la putere Ciolacu si Ciuca este un interes national”

Presedintele USR, Catalin Drula, sustine ca unii primari USR ar fi fost "santajati" sau "momiti"…

3 minute ago

Statele Unite au distrus mai multe rachete si drone aeriene ale teroristilor houthi din Yemen

Statele Unite au lovit luni drone, sisteme de rachete antinava si containere de depozitare a…

8 minute ago

Coreea de Nord si-a chemat acasa ambasadorul din Cuba

Ambasadorul nord-coreean in Cuba i-a facut o vizita de ramas bun presedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel…

12 ore ago

Trei motive pentru care SUA se opun unei ofensive israeliene in Rafah

Consilierul american pentru securitate nationala, Jake Sullivan, a prezentat cele trei motive pentru care presedintele…

12 ore ago