politica

BREAKING Ciolacu, acuzat de sectia de procurori a CSM de „presiuni” asupra justitiei: „Luam act cu ingrijorare”

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii considera ca afirmatiile presedintelui PSD, Marcel Ciolacu, in legatura cu solutionarea dosarului privind alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei sunt de natura sa creeze o „presiune” asupra procurorului care instrumenteaza acest caz.

Sectia pentru procurori a CSM precizeaza, joi, intr-un comunicat de presa, ca a luat act „cu ingrijorare” de declaratiile lui Marcel Ciolacu potrivit carora „Justitia nu isi face datoria in privinta primarului Sectorului 1” si „nu mai are rost sa mai asteptam de la vreun magistrat vreo decizie”.

„Afirmatii de aceasta natura, facute de un om politic, in contextul existentei unei anchete penale in desfasurare pe rolul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sunt de natura sa afecteze procesul de solutionare a dosarului, sa creeze o presiune asupra procurorului care il instrumenteaza in prezent si sa afecteze increderea publicului in actul de justitie, acreditandu-se ideea existentei unor interese politice in solutionarea cauzei”, arata sursa citata.

Sectia reaminteste apelurile repetate ale Consiliului Superior al Magistraturii privind necesitatea ponderarii discursului public care vizeaza activitatea organelor judiciare, astfel incat sa nu fie afectate independenta, impartialitatea si autoritatea acestora.

Solicitat, marti, la RTV, sa comenteze faptul ca Armand a fost in vizita la Directia Generala Anticoruptie, Ciolacu a sustinut ca se astepta ca aceasta sa fie retinuta. Armand a semnat recent un protocol cu DGA pentru a institui proceduri anticoruptie in cadrul Primariei Sector 1.

„N-au retinut-o? Fraudarea alegerilor este fapta penala. Am crezut ca s-a dus la DGA sa se predea. Ma asteptam de la DGA sa ne dea niste detalii.

Sub aceasta masca ca vrem fara penali, fura altii alegerile, nu se poate asa ceva. Am raspuns si de la Pro Romania, si de la PPUSL, si de la ALDE. Semnam cu totii un acord politic, saptamana aceasta, sa ne unim fortele pentru a strange semanturi. Daca justitia nu-si face datoria, nu-i cheama macar la audieri pe membrii familiei care mergeau prin cladire.

Am vazut toti la televizor un grup infractional organizat care au furat voturi, nu au furat portofele. Unul cu rucsacul, unul cu sacul. Nu are rost sa mai asteptam de la vreun magistrat o decizie.

Tu esti seful mafiei, tu declansezi o criza. Prefectul in loc sa aplice legea iti da stare de alerta, gunoaiele sunt pe strada, tot tu tipi cu mafia.

De la PNL nu am primit raspuns daca se alatura acestui demers de furat de voturi. Am vorbit cu domnul presedinte Diaconescu si astept raspuns daca se alatura acestui demers”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani dupa ce acesta i-a spus in fata ca va vota cu PNL

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase,a fost atat de suparat pe un…

7 minute ago

Robert Negoita si Gabriela Firea au rezolvat deja problema traficului din Bucuresti. Din gura – VIDEO

Actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoita si fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, care…

37 de minute ago

Vloggerul Selly, invitat la summit-ul NATO: „Fac parte dintr-o armata mai influenta decat NATO” – VIDEO

Tineri din toata lumea au participat la NATO Youth Summit, un eveniment creat special pentru…

52 de minute ago

Donald Trump socheaza din nou: „Hannibal Lecter este un om minunat”, a declarat el, laudandu-l pe celebrul criminal in serie din „Tacerea mieilor” – VIDEO

Intr-un discurs sustinut duminica la New Jersey, Donald Trump a facut din nou afirmatii socante,…

O oră ago

Cei cinci indivizi care au ucis un sofer de camion roman in Belgia erau drogati si practicau „un joc” care a mai luat si alte vieti in ultimii ani

Unul dintre cei cinci suspecti arestati duminica in Belgia, in urma uciderii soferului de camion…

2 ore ago