Ciolacu ataca violent PNL-ul in primul interviu de dupa formarea coalitiei PSD-PNL: „A fost o guvernare dezastruoasa, ineficienta totala. Iohannis ramane un adversar al PSD”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac dur la adresa PNL in primul interviu acordat dupa intrarea PSD la guvernare.

„A fost o guvernare dezastruoasa, daca se pierd atat de multe vieti omenesti, cel putin in zona sanitara, ineficienta totala, o abordare gresita. Era evident ca trebuie un restart si o noua viziune”, a declarat Ciolacu in emisiunea Romania 9.

„N-o sa-l sun pe Rares Bogdan sa-l anunta ce discrusuri o sa sustin eu”, a mai atacat Ciolacu.

„Presedintele Iohannis va ramane un adversar al PSD. Nu voi uita ca inm campanie a spus ca trebuie sa dispara PSD-ul”, a mai spus Ciolacu.

Saptamana trecuta, prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan s-a aratat indignat ca Marcel Ciolacu a atacat PNL in timpul discursului din Parlament de la investirea Guvernului Ciuca.

„Marcel Ciolacu a gresit discursurile. Cred ca din cauza emotiilor. A avut discursul de la motiunea de cenzura. Arogantele nu au ce cauta intr-o coalitie. Nu e un discurs pentru un guvern din care PSD face parte. Cred ca a incurcat discursurile. Rog ca data viitoare colegii mei din PNL sa reactioneze. Ii dojenesc pe colegii mei parlamentari ca nu au reactionat”, a spus Bogdan.

Presedintele PNL, Florin Citu, a afirmat joi, saptamana trecutra, ca nu a bagat in seama declaratiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, despre guvernarea din ultimii doi ani, facute in sedinta de investire a noului guvern din Parlament, si ca reprezinta ‘un discurs politic’.

„Nu am bagat in seama acel discurs. Este un discurs politic. Oamenii vad si au vazut in ultimul an de zile cum a evoluat economia. Am aratat ca am crescut veniturile de la buget, chiar daca am scos taxele puse de PSD. Deci, se poate performanta si rolul nostru, al Partidului National Liberal, in aceasta coalitie este acela de a duce mai departe viziunea liberala si, asa cum am aratat, doar economia liberala poate scoate Romania din criza si asa va fi si in viitor”, a spus Citu la sediul central al PNL.

Intrebat daca afirmatiile liderului PSD i se par un gest neelegant, in contextul in care sunt intr-o coalitie, presedintele PNL a raspuns: „Nu comentez gestul domnului Ciolacu. Ideea este urmatoarea: economia are, astazi, o crestere, una dintre cele mai bune din Uniunea Europeana, intr-o perioada de criza in tot restul Europei. Veniturile la buget sunt mai mari decat anul trecut, 40 de miliarde mai mult decat in 2019, cand erau taxe introduse. Am aratat ca putem sa avem venituri la buget fara sa cresti taxele. Rectificarea bugetara pe care am lasat-o noi, la 10 luni, cu un deficit de 4%, deci nu ar trebui sa creasca deficitul pana la sfarsitul anului. Vom vedea cum va arata rectificarea bugetara, dar noi am lasat o rectificare bugetara, care reducea deficitul bugetar”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat in plenul Parlamentului, la votul pentru investirea Guvernului Ciuca, ca social-democratii au fost nevoiti sa ia o decizie clara de a intra la guvernare, ”dupa doi ani pierduti”. ”Romania se afla intr-un punct critic”, a afirmat Ciolacu, precizand ca PSD nu fuge de responsabilitate si vrea sa repare ceea ce au facut guvernarile anterioare.

”Romania se afla intr-un punct critic. Au fost 2 ani pierduti, 2 ani de instabilitate, de criza economica si sanitara in care milioane de romani au fost abandonati de stat. Suntem intr-un punct critici care necesita o decizie fundamentala”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a afirmat ca ”PSD e cel mai responsabil si stabil partid din Romania”.

”De aceea, PSD trebuie sa faca o alegere in acest moment, iar alegerea era urmatoare, vom continua sa criticam o guvernare ineficienta sau ne folosim priceperea si experienta pentru a stabiliza tara. Am acceptat acum aceasta provocare pentru ca PSD nu fuge de responsabilitate. Am decis sa intram cu prima linie a partidului. Am venit cu profesionisti care au performat in mediul privat. Am venit cu medici de exceptie”, a mai declarat Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”PSD stie sa guverneze”.

”Am demonstrat-o intotdeauna mai ales cand am venit sa reparam dezastrul altor guvernari (…) Romania are nevoie de un nou drum in care statul are grija de cetatenii sai, in care munca este rasplatita. Asa ceva nu s-a mai intamplat in Romania in ultimii doi ani. In pandemie cei bogati s-au imbogatit si mai mult”, a mai afirmat Ciolacu.

”PSD intra la guvernare pentru a le fi alaturi celor care au luptat singuri pana acum. Este momentul sa le demonstram romanilor ca pot avea o guvernare care sa lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogati si privilegiati”, a mai declarat liderul PSD.

”PSD a venit la guvernare in momente grele si a crescut veniturile. Asa vom face si acum. Aducem mai multi bani la buget, dar si in buzunarele oamenilor. PSD a guvernat pentru oameni, asa va face si acum”, a adaugat Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: