politica

Citu ameninta PSD-ul: „La primul semn ca statul de drept este in pericol, ca reformele sunt in pericol, voi merge in PNL si vom avea o discutie. Noi avem premierul”

Presedintele PNL, Florin Citu, a avertizat joi PSD-ul ca daca reformele dorite de PNL nu vor fi implementate atunci „voi merge in PNL si vom avea o discutie”.

„Este un compromis, nu este un cec in alb. Era o situatie dificila in Romania, ne trebuia un guvern, am facut acest compromis.

Nu este o coalitie neconditionata. Chiar incepand cu acest buget, rolul PNL este de a duce mai departe reformele pe care le-am inceput, cum este reforma pensiilor”, a declarat Citu la Digi24.

Intrebat cum PNL va face reforme, cat timp acestea vizeaza anularea unor masurile luate de PSD in trecut, Citu a raspuns:  „Reformele sunt acolo (in PNRR), le vom face”.

„Daca implementarea reformelor este afectata, voi merge in PNL si vom discuta daca este cazul sa mergem mai departe. Nu ne retragem ca avem premierul. Sunt optiuni”, a amenintat Citu.

„La primul semn ca ceea ce noi vrem sa facem… daca va exista un atac la statul de drept, la sttabilitatea economica, ca reformele din PNRR sunt puse in pericol, voi merge in PNL si vom lua o decizie”, a subliniat Citu.

„Noi suntem aici pentru a ne asigura ca reformele vor fi implementate. In momentul in care vad cel mai mic derapaj, privind stabilitatea economica sau statul de drept, venim in PNL si luam o decizie. Repet, nu este un cec in alb. (…) Suntem partidul care are premierul”, a adaugat Citu.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: florin citu

Recent Posts

Pieton timp de 3 luni. Un craiovean a fost prins gonind cu aproape 220 de km la ora pe un drum national

Un sofer din Dolj a rama sfara permis dupa ce a condus pe un drum…

11 minute ago

Un nou vaccin ar putea proteja impotriva oricarei tulpini de virus cu o singura injectie

Oamenii de stiinta par a fi aproape de a crea un vaccin „one-and-done” care poate…

32 de minute ago

Fostul lider liberal Theodor Stolojan il vede pe Nicolae Ciuca „mai calificat pentru functia de presedinte decat Geoana, care este un birocrat”

Fostul lider liberal Theodor Stolojan a declarat, vineri la Digi24 ca in cazul in care…

O oră ago

Actiuni de intimidare ale Chinei in jurul Taiwanului. Avioane militare chineze „patruleaza” in jurul insulei.

21 de avioane militare chineze au fost detectate in jurul Insulei Taiwan incepand cu ora…

O oră ago

Noi evacuari in Indonezia in urma eruptiilor vulcanului Ruang. A fost emisa alerta de tsunami

Peste 2.100 de oameni care locuiesc in apropierea vulcanului Ruang de pe insula indoneziana Sulawesi…

O oră ago