politica

Citu ameninta PSD-ul: „La primul semn ca statul de drept este in pericol, ca reformele sunt in pericol, voi merge in PNL si vom avea o discutie. Noi avem premierul”

Presedintele PNL, Florin Citu, a avertizat joi PSD-ul ca daca reformele dorite de PNL nu vor fi implementate atunci „voi merge in PNL si vom avea o discutie”.

„Este un compromis, nu este un cec in alb. Era o situatie dificila in Romania, ne trebuia un guvern, am facut acest compromis.

Nu este o coalitie neconditionata. Chiar incepand cu acest buget, rolul PNL este de a duce mai departe reformele pe care le-am inceput, cum este reforma pensiilor”, a declarat Citu la Digi24.

Intrebat cum PNL va face reforme, cat timp acestea vizeaza anularea unor masurile luate de PSD in trecut, Citu a raspuns:  „Reformele sunt acolo (in PNRR), le vom face”.

„Daca implementarea reformelor este afectata, voi merge in PNL si vom discuta daca este cazul sa mergem mai departe. Nu ne retragem ca avem premierul. Sunt optiuni”, a amenintat Citu.

„La primul semn ca ceea ce noi vrem sa facem… daca va exista un atac la statul de drept, la sttabilitatea economica, ca reformele din PNRR sunt puse in pericol, voi merge in PNL si vom lua o decizie”, a subliniat Citu.

„Noi suntem aici pentru a ne asigura ca reformele vor fi implementate. In momentul in care vad cel mai mic derapaj, privind stabilitatea economica sau statul de drept, venim in PNL si luam o decizie. Repet, nu este un cec in alb. (…) Suntem partidul care are premierul”, a adaugat Citu.

Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: florin citu

Recent Posts

Un nou conflict armat in sfera de influenta a Rusiei. Schimb de focuri intre trupele din Kargazstan si Tadjikistan

Unitati ale politiilor de frontiera ale Kargazstanului si Tadjikistanului erau angajate joi seara in lupte…

8 ore ago

Bode s-a trezit ca pensiile militare nu sunt pensii speciale: „Nu sunt de acord cu afirmatia: pensiile militare, pensiile de serviciu sunt pensii speciale”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirma ca cei care confunda pensiile militare cu pensiile speciale…

4 ore ago

Erdogan, joc dublu. L-a invitat pe Putin in Turcia, tara NATO. Kremlin: „Presedintele Putin a acceptat cu recunostinta aceasta invitatie”

Presedintele rus Vladimir Putin a acceptat invitatia omologului sau turc Recep Tayyip Erdogan de a…

13 ore ago

Citu atrage atentia ca PSD-istul Caciu de la Finante s-a dat de gol. PSD-istii iau in calcul un imprumut de la FMI: „Deja s-a discutat in ministerul respectiv”

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut, joi, ca atunci cand un ministru mentioneaza Fondul Monetar…

13 ore ago

Kremlinul e furios: „Raspunsurile SUA si NATO nu tin cont de preocuparile Rusiei privind garantiile de securitate”

Statele Unite si NATO nu par sa fi tinut cont de preocuparile Rusiei privind garantiile…

14 ore ago