Citu a dat afara toti secretarii de stat ai USRPLUS: „Poate reprezinta interesele AUR”. In acelasi timp, cheama USRPLUS „inapoi la masa discutiilor”

politica

Premierul Florin Citu a anuntat, miercuri, ca „in aceasta seara” ii va da afara pe toti secretarii de stat ai USRPLUS. In acelasi timp, el a chemat inapoi la discutii USRPLUS, cerand formatiunii sa renunte la motiunea de cenzura.

UPDATE Toti cei 26 de secretari de stat USRPLUS au fost demisi. Decizia a aparut deja in Monitorul Oficial. Lista este aici.

„Eu nu vreau sa ajungem la momentul in care USR, alaturi de AUR si de PSD, vine la vot la o motiune impotriva PNL. Dupa aceea discutam altfel. Oamenii sunt acolo… Bine, fara secretarii de stat. Eu va spun care e frica mea. In momentul in care ai negociat cu AUR si cu PSD nu pot sa am secretari de stat in ministere, pentru ca eu nu stiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a declarat Citu la Digi 24.

El a spus apoi ca ii da afara pe toti secretarii de stat USRPLUS: „In aceasta seara. Nu poti sa fii alaturi de PSD si de AUR si sa crezi ca esti si intr-un minister unde poti sa influentezi negativ activitatea oamenilor”.

”AUR este un partid anti-vaccinist. Eu nu stiu ce au negociat. Daca AUR a negociat ca aceasta campanie de vaccinare sa fie incetinita, sa nu mai fie promovata. Noi nu stim ce a cedat USR celor de la AUR pentru a semna cu ei. Nu pot sa risc ca AUR, prin USR, sa ingreuneze aceasta campanie de vaccinare. Nu stiu ce li s-a promis celor de la AUR la celelalte ministere. Nu exista nimic pe lumea asta gratuit. Asocierea USR cu AUR, legitimand un partid anti-vaccinist, va face si mai grea vaccinarea”, a mai sustinut Florin Citu.

In acelasi timp, Citu le cere celor de la USRPLUS sa renunte la motiunea de cenzura si sa revina „la masa”.

„Putem sa mergem mai departe, daca retrag motiunea de cenzura. (…) Le-am spus colegilor din USR ca inca putem merge mai departe, doar sa retraga motiunea de cenzura. E inca timp sa retraga motiunea, ne asezam la masa, stam o zi-doua fara sa dam declaratii”, a mai precizat Citu.

Premierul a facut si un apel la responsabilitate si a dat exemplul PNRR, program care ar urma sa fie semnat la finalul lunii septembrie.

„Ce facem cu PNRR pe care il vom semna la sfarsitul acestei luni? Cine va semna PNRR din partea Romaniei? Chiar asa iresponsabili suntem, ne facem de ras a doua oara, dupa episodul PSD cu premierul Japoniei? Cand vine Ursula, cu cine va semna PNRR-ul? Vine iarna, avem o problema cu facturile, suntem in pandemie, vine PNRR, este planul PSD”, a mai precizat premierul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: