politica

BREAKING Citu i-a dat afara si pe prefectii si subprefectii USRPLUS. Cine le va prelua atributiile

Premierul Florin Citu a anuntat joi, dupa sedinat de guvern, ca i-a dat afara si pe prefectii si subprefectii numiti de USRPLUS.

„Am aprobat eliberari si numiri de prefecti. 42 de decizii, 14 prefecti si 28 de subprefecti. Nu numim alti prefecti si subprefecti, situatia ramane asa, posturile raman libere”, a anuntat Citu intr-o conferinta de presa.

Citu a mentionat ca atributiile prefectilor USRPLUS vor fi preluate de subprefecti. El a adaugat ca vor mai fi demisi si alti secretari de stat numiti de USRPLUS, care au scapat de epurarea de miercuri noapte.

Miercuri noapte, Citu i-a demis si pe secretarii de stat USRPLUS.

Copresedintele USR PLUS Dacian Ciolos le-a transmis secretarilor de stat schimbati din functie de Florin Citu ca nu au gresit cu nimic, ci sunt „victime” ale deciziilor premierului, pe care le considera „abuzive”.

„Nu ati facut nimic gresit! Dimpotriva, sunteti victime ale unui prim-ministru care abuzeaza de o functie pe care o ocupa si cu voturile noastre si cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra in interesul cetatenilor. Credinta mea este ca nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauza de guvernare si voi veti face ce ati inceput cu profesionalism”, a scris Ciolos miercuri seara pe Facebook.

El sustine ca in 2016, impreuna cu toata echipa din guvernul pe care l-a condus, a trecut printr-o experienta similara.

„Nu e simplu, stiu ce ati facut in aceste luni, cu ce dedicare si sperante v-ati inceput mandatele si de ce greutati v-ati lovit. Stiu si ca nu v-a fost simplu sa renuntati la alte angajamente pentru a intra intr-o administratie care se opune reformelor si stilului nostru de lucru”, se mai arata in mesaj.

Deciziile premierului Florin Citu privind eliberarea din functie a secretarilor de stat din partea USR PLUS au fost publicate, miercuri seara, in Monitorul Oficial.

Premierul anuntase anterior ca „in aceasta seara” ii va demite pe secretarii de stat USR PLUS.

„Va spun care este frica mea: in momentul in care ai negociat cu AUR si cu PSD, nu pot sa am secretari de stat in ministere, pentru ca eu nu stiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus Citu la Digi24.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: florin citu

Recent Posts

O masina cu 7 femei s-a rasturnat pe Podul Basarab din Bucuresti. Toate au ajuns la spital

O masina in care se aflau sapte femei s-a rasturnat, duminica, pe Podul Basarab din…

19 minute ago

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

2 ore ago

Bucurie in Voluntari, Firea este pe primul loc pe buletinul de vot. Ea este urmata de Burduja

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul…

44 de minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

O oră ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

O oră ago