BREAKING „Cu certitudine nu vom avea guvern PSD”. Iohannis anunta ca PSD-istii darama degeaba Guvernul Orban

politica

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, miercuri, o conferinta de presa dupa ce a avut la Palatul Cotroceni o sedinta privind rectificarea bugetara cu prim-ministrul Ludovic Orban si cu ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

Principalele declaratii:

Astazi, din pacate, avem astazi un record total nedorit, peste 1.400 de persoane gasite cu Covid-19. Este mult prea mult, va rog sa purtati masca, pastrati distanta ca sa scapam de aceasta epidemie

Am discutat azi cu ministrul Sanatatii. La acest moment in UE nu exista un vaccin acceptat, aprobat, insa UE sprijina mai multe proiecte de cercetare, speram ca intr-un viitor apropiat sa beneficiem de un vaccin. Romania s-a inscris in prima etapa la UE pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci cand va fi disponibil in UE

Despre scandalul cu clanurile de interlopi. Aceste chestiuni sunt foarte ingrijoratoare, am discuta de doua ori cu ministrul de Interne si si cu seful Politie, Se iau masuri, nu trebuie sa ne asteptam sa se rezolve peste noapte. Prea multi ani, in timpul guvernarilor PSD, acesti interlopi au fost tolerati, acum nu mai sunt tolerati. Insa lupta impotriva lor este de durata

Despre faptul ca vrea alegeri in pandemie. Asa functioneaza democratia. Parlamentul a stabilit ca alegerile sa aiba loc pe 27, nu eu am stabilit sau guvernul. Se pot organiza aceste alegeri daca se iau masuri adecvate.

Despre primarii traseisti care trec din PSD la PNL. Va spun franc, nu vad cu ochi buni aceste racolari. Eu am fost dintotdeauna impotriva traseismului politic, este o boala grava a democratiei romanesti. Nu mi-am schimbat opinia. In ce priveste coalitii post-motiune, haideti sa vedem motiunea. Cu certitudine nu vom avea guvern PSD.

Unde va pleca guvernul, acasa sau la puscarie, dupa cum a zis Ciolacu? Cand a fost inlaturat guvernul PSD, toata lumea a stiut ca avem un guvern minoritar. Daca la inceput toata lumea a inteles ca cineva trebuie sa guverneze, PSD-ul a facut o pasiune din a depune motiuni de cenzura, trebuie, nu trebuie. Este strict o masura populista, electoralista, mai sunt putine luni pana la alegeri. Vrea sa arate ca se opune unui guvern care gestioneaza criza, care pregateste alegerile. Eu nu-mi doresc sa treaca motiunea.

Despre motiunea de cenzura a PSD. Nu sunt dispus sa intru intr-un joc politic ordinar facut de PSD doar ca sa arate ca are foarte multi parlamentari. Nu vine cu solutii, ci cu texte populiste, incearca sa darame guvernul pentru cateva voturi. Sunt ahtiati dupa putere, stim ca ei sufera ca nu mai sunt conectati la resursele bugetare. Daca vor sa depuna motiune pentru asa ceva, pentru Romania nu este bine.

Despre refuzul PSD de a accepta marirea alocatiilor copiilor cu 20%. Se vede o totala lipsa de responsabilitate la Parlament, la PSD. In Romania normala orice parlamentar cauta sa se implice pentru binele cetateanului. PSD incearca sa complice problemele si sa creeze noi si noi probleme care altfel nu ar fi existat. Si eu si Guvernul vrem sa crestem alocatiile, dar trebuie sa existe si bani. Guvernul a venit cu o cresttere etapizata, totusi. PSD nu are treaba cu Romania, romanii, bugetul public, ci cu propriile manevre electoraliste.

Despre dosarul 10 august si incompetenta sefei DIICOT. Consider ca acest dosar este extrem de important, trebuie sa se faca lumina. Ne-am luptat sa consolidam o justitie independenta, in care politiceinii nu se amesteca in justitie, in proceduri. Nu fac o vanatoare de vrajitoare, nu caut vinovati, ma intereseaza ca vinovatii sa fie trasi la raspundere.

Mai mult despre:

Comentarii: