BREAKING Dancila ii solicita lui Ciolacu sa demisioneze din fruntea PSD: „A umilit romanii in mod rusinos”

politica

Fostul premier al PSD, Viorica Dancila, ii solicita lui Marcel Ciolacu sa demisioneze din functia de presedinte interimar al partidului.

„Oricine ar fi fost liderul PSD si Presedintele Camerei Deputatilor astazi, daca a permis adoptarea acestui proiect de lege profund anti-constitutional si anti-romanesc, nu merita sa ii mai reprezinte pe romani si nici sa ramana in fruntea partidului. Este un precedent periculos si in egala masura jenant pentru Romania si pentru Parlament, dar si pentru Partidul Social Democrat, care nu merita sa deconteze monstruoasa iresponsabilitate a lui Marcel Ciolacu.

Acest demers privind trecerea proiectului de lege nu ii apartine partidului, ci unui singur om. Niciun membru al Partidului Social Democrat nu sustine acest act anti-romanesc, iar domnul Iohannis este dator sa probeze gravele acuzatii facute la adresa PSD in declaratia de presa de astazi.

Adevarul este ca Marcel Ciolacu ori nu si-a facut treaba de presedinte al Camerei, ori a inchis ochii cu buna stiinta pentru adoptarea unei legi care ne vinde tara in aceste vremuri grele si complicate. Ii solicit asadar demisia de la conducerea interimara a Partidului Social Democrat, pentru modul rusinos in care a umilit romanii!”, a scris Dancila pe Facebook.

Reactie dura si a deputatului PSD Dorel Caprar la adresa presedintelui PSD Marcel Ciolacu dupa adoptarea tacita a legii Autonomiei Tinutului Secuiesc. „De ce ne vinzi, Marcele? De ce vinzi tara? Care sunt interesele tale?”, a scris Caprar.

„Ce-avem noi aici? Avem una bucata tara, nepretuita, pentru mine si multi alti romani, moneda de schimb pentru altii, printre care si Marcel Ciolacu, tara negociata, rastignita si data pe bucati. Adoptarea tacita a proiectului de lege care acorda AUTONOMIE asa-zisului Tinut Secuiesc este o chestiune nu doar extrem de grava din toate punctele de vedere ci si o tradare asupra suveranitatii nationale a statului roman.

In acest moment PSD-ul condus de Ciolacu si Stanescu, condusi si ei la randul lor de cine stie cine, au vandut interesele nationale ale Romaniei, au rupt tara in favoarea intereselor de grup ale marelui strateg Ciolacu si complicilor lui, asa cum a respectat democratia si la Arad, in cadrul PSD, tot asa si acum, fara sa clipeasca arunca tara in mainile unor grupuri de interese. De ce ne vinzi, Marcele? De ce vinzi tara? Care sunt interesele tale? Daca te uiti in oglinda esti multumit de ceea ce vezi? Iata, Marcel Ciolacu dovedeste inca o data ca nu are cum sa conteze pentru el statutul PSD daca nu conteaza integritatea tarii!

Colegilor din PSD le spun ca partidul va muri pe mana acestui vanzator de tara si de neam”, a scris Caprar pe Facebook.

Caprar este in coflict cu Marcel Ciolacu dupa ce a fost impiedicat sa preia conducerea PSD Arad.

Si Eugen Teodorovici il acuza direct pe Ciolacu ca este responsabil de adoptarea legii.

„Nu exista nicio scuza pentru ce s-a intamplat la Camera Deputatilor! Depunerea acestei initiative legislative, pentru autonomia asa-zisului Tinut Secuiesc, de catre cativa parlamentari care NU ar mai trebui sa fie in Parlamentul Romaniei nici macar o singura clipa si trecerea TACITA a acesteia in Camera Deputatilor nu reprezinta altceva decat o incercare marsava din partea unora de a FURA cu buna stiinta ceea ce apartine poporului roman si din partea altora de a VINDE aceasta tara. (…) Daca isi respectau catusi de putin tara (ca de iubit nu poate fi vorba!) sau daca se gandeau sa intoarca macar putin din cat aceasta le-a tot dat, liderii politici din Camera Deputatilor (si culmea, lideri de partide politice‼️) trebuiau sa treaca aceasta initiativa legislativa prin Parlament in cel mult aceeasi perioada prin care Legea lui Dragnea cu cele 102 taxe a trecut si sa o RESPINGA‼️”, a scris Teodorovici pe Facebook.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat marti seara ca nu stie cum a fost adoptata legea privind autonomia Tinutului Secuiesc de catre Camera Deputatilor. Legea a fost adoptata tacit pe 23 aprilie.

„Nu am cunostinta despre acest proiect, nu a ajuns la mine, pe ordinea de zi. Sunt foarte putine proiecte care trec prin adoptare tacita prin Camera Deputatilor, dar se mai intampla. Probabil ca a stat prea mult timp la comisii si daca nu s-a cerut prelungirea termenului pentru adoptarea raportului, a trecut. Acest lucru nu inseamna ca va fi adoptat. De la Camera Deputatilor merge la Senat, unde vor avea loc dezbateri, iar acolo va fi respins cu siguranta. O astfel de lege, care contravine Constitutiei nu va fi adoptata niciodata”, a declarat Marcel Ciolacu pentru EVZ.

Comentarii: