BREAKING Demisie majora din Pro Romania, Ioana Petrescu il lasa balta pe Victor Ponta: „Am decis sa ies”

politica

Ioana Petrescu, vicepresedinte al Pro Romania, a anuntat joi ca demisioneaza din partid. „In lipsa unui dialog constructiv in interiorul formatiunii din care fac parte, am ales sa iau pozitii publice, ori de cate ori am avut ocazia sa–mi exprim punctul de vedere, mai ales pe temele in care am o expertiza bazata pe studii si experienta de lucru la nivel international. Din pacate, doar rar luarile mele de pozitie au dus la initiative legislative ale PRO Romania in Parlament. Sentimentul sterilitatii unei astfel de activitati politice a devenit pregnant”, a explicat Ioana Petrescu.

Fost ministru de Finante in Guvernul Ponta, Ioana Petrescu era considerata o apropiata a liderului partidului, Victor Ponta. Ea spune acum ca i s-a reprosat lipsa de implicare, in conditiile in care ea a avut mai multe proiecte care au fost ignorate de conducerea partidului.

„Ma retrag din PRO Romania. Am decis sa ies din Partidul PRO Romania. Este o decizie dificila, dar necesara, pe care o iau dupa doi ani in care am facut parte din conducerea acestei formatiuni.

Eu am intrat in politica din dorinta de a avea un cuvant de spus in politicile publice care ar putea ajuta Romania sa devina o democratie avansata si sa joace un rol important in UE. Acum doi ani, am ales PRO Romania pentru ca era o formatiune nascuta din nevoia unor tineri politicieni care nu isi gaseau loc in vechile partide si vocea lor nu ar fi putut fi auzita din cauza liderilor autoritari si discretionari.

Am crezut in forta PRO Romania, un partid care s-a declarat a fi ‘altfel’, in care multi tineri au devenit membri cu speranta ca alaturi de colegii cu experienta in politica, au sansa de a-si sustine ideile lor care pot aduce romanilor o viata mai buna.

Cred ca politica este o vocatie si imi doresc sa urmez aceasta cale in continuare. Ma simt datoare sa pun in slujba romanilor expertiza profesionala si experienta guvernamentala acumulate pana acum. Doresc sa candidez pentru un loc in Parlamentul Romaniei, pentru ca acesta este obiectivul esential al oricarui om care intra in politica. Nu poti candida decat daca stii care este viziunea partidului din care faci parte si cum serveste aceasta viziune cetatenii acestei tari. Trebuie sa fiu convinsa ca pot reprezenta timp de patru ani partidul din care fac parte, dar si ca acest partid ma reprezinta pe mine. Trebuie sa cred si eu in partid, nu doar partidul in mine. Datoria unui politician ales este sa reprezinte interesele alegatorilor si nu ale liderilor partidului. Liderii de partid trebuie sa genereze proiecte si nu sa manevreze parghii obscure, invizibile publicului larg.

Inteleg acum ca ar fi trebuit sa ma implic mai mult in conturarea clara a identitatii politice a partidului PRO Romania. Dupa succesul de la alegerile europarlamentare, partidul a intrat pe o panta descendenta si a ratat multe ocazii in care sa ofere solutii la marile teme urgente care se dezbat la nivel national. In lipsa unui dialog constructiv in interiorul formatiunii din care fac parte, am ales sa iau pozitii publice, ori de cate ori am avut ocazia sa–mi exprim punctul de vedere, mai ales pe temele in care am o expertiza bazata pe studii si experienta de lucru la nivel international. Din pacate, doar rar luarile mele de pozitie au dus la initiative legislative ale PRO Romania in Parlament. Sentimentul sterilitatii unei astfel de activitati politice a devenit pregnant.

Ma despart cu greu de multi dintre colegii de partid, in care am simtit ca exista dorinta de a face politica in modul in care imi doresc si eu, in care ideile bune pentru tara sa fie dezbatute, sustinute, promovate si implementate. Am invatat mult unii de la altii in perioadele in care am construit impreuna departamentele de specialitate ale partidului, programul de guvernare pregatit de PRO Romania, am organizat intalniri cu mediul de afaceri, conferinte de presa, dezbateri, pregatiri cu candidatii si reprezentantii nostri din sectiile de votare, evenimente electorale.

Multumesc colegilor din toate departamentele de specialitate si colegilor din Sibiu care au avut rabdare cu mine in lungile sedinte online organizate pe perioada pandemiei. In acesti doi ani am calatorit in toata tara pentru a sustine partidul si am fost primita cu bratele deschise de toti colegii.

Le multumesc mai ales celor cu care am facut campanie electorala si impreuna cu care am organizat evenimente pentru promovarea ideilor PRO Romania in: Arges, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Bucuresti. Le doresc mult succes in continuare si sper ca intr-un final poate ei vor reusi sa-i convinga pe liderii partidului ca drumul bun este cel al constructiei perseverente, al dialogului onest si transparent, sa refuze duplicitatea, oportunismul, tradarea si targuielile de culise.

Romania trece printr-un moment prea greu pentru ca noi, tinerii politicieni, sa nu continuam lupta de a schimba modul de a face politica in tara noastra. Inchid o etapa, drumul continua”, a anunta Ioana Petrescu pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: