news

BREAKING DNA a retinut un director din Ministerul Transporturilor. Promovat de Cuc, acesta a luat spaga 100.000 euro in afacerea navelor ARSVOM

DNA a anuntat miercuri ca a dispus retinerea, pentru 24 de ore, a lui Petre Neacsa, direcor al Directiei economice din cadrul Ministerului Transporturilor. Neacsa este acuzat ca a luat spaga 100.000 de euro.

„In cauza mediatizata prin comunicatul 636/VIII/3 din 30 iunie 2021, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 07 iulie 2021, a inculpatului

NEACSA PETRE, director al Directiei economice din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In contextul mentionat anterior, in care Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (A.R.S.V.O.M.) a achizitionat, cu fraudarea legislatiei primare in materie si la preturi supraevaluate un numar de patru nave (trei de salvare si una de depoluare) in valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fara TVA), inculpatul Neacsa Petre, in calitatea mentionata mai sus, a primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achizitie publica, suma de 460.000 lei.

Concret, in perioada septembrie 2020 – mai 2021, inculpatul a primit banii respectivi pentru a asigura, prin intermediul Directiei pe care o conducea, fondurile necesare achizitionarii ambarcatiunilor respective.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 08 iulie 2021, inculpatul Neacsa Petre urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, a anuntat DNA intr-un comunicat de presa.

In 2017, ministrul Transporturilor de atunci, Razvan Cuc, a facut presiuni la premierul Sorin Grindeanu sa-l numeasca pe Neacsa secretar general in minister. Grindeanu i-a facut pe plac lui Cuc desi Neacsa nu era inalt fucntionar public.

Neacsa i-a ramas fidel lui Cuc si in 2019, in calitate de presedinte al Consiliul de Administratie al TAROM, a emis atunci  un comunicat in care a atacat-o puternic pe Madalina Mezei, fosta sefa a TAROM, dupa ce aceasta a dezvaluit ca Razvan Cuc a incercat sa saboteze decolarea unor avioane pentru a impiedica parlamentarii sa ajunga in Capitala pentru a vota motiunea de cebzura impotriva lui Dancila.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: petre neacsa

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

10 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

10 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

10 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

11 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

11 ore ago