politica

BREAKING DNA anunta dosare penale pentru liderii PNL Arges. Toti au intervenit pentru a-si numi apropiati in functii de conducere la stat

Presedintele PNL Arges Adrian Miutescu, vicepresedintele filialei, Cristian Mitrofan, liderul PNL Pitesti Gelu Tofan si un comisar din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges sunt urmariti penal de DNA, fiind suspectati de folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Liderii liberali sunt acuzati ca au intervenit la ANPC pentru numirea anumitor persoane in functii de conducere la autoritatile judetene si regionale de protectie a consumatorilor. Miutescu ar fi intervenit in mod direct pe langa un inalt demnitar pentru mentinerea/numirea in functiile de inspectori scolari si directori de scoli a unor persoane agreate de partid, intr-un mod similar procedand si in cazul conducerii Companiei Nationale Posta Romana, unde a intervenit pentru facilitarea unor angajari.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Pitesti au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de:

– MIUTESCU GHEORGHE ADRIAN, presedinte al Organizatiei Judetene Arges a unui partid si deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii a opt infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

– TOFAN GELU, presedinte al Organizatiei Pitesti a unui partid si viceprimar al municipiului Pitesti, sub aspectul savarsirii unei infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

– MITROFAN CRISTIAN, vicepresedinte al Organizatiei Judetene a unui partid, sub aspectul savarsirii unei infractiuni de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)

– CHIRU OVIDIU, comisar superior la Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges, pentru instigare la una dintre infractiunile retinute in sarcina primului mentionat.

Conform DNA , in perioada aprilie – iulie 2021, Adrian Miutescu, la instigarea lui Ovidiu Chiru, si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia de presedinte al Organizatiei Judetene a partidului din care face parte, pe langa conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului, pentru a determina numirea celui din urma, dar si a unei alte persoane in functii de conducere la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Arges. Aceasta, in conditiile in care postul vizat de Chiru Ovidiu fusese ocupat prin concurs de o alta persoana.

In aceeasi maniera, Miutescu Gheorghe Adrian ar fi procedat pentru numirea unei persoane intr-o functie de conducere la Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia si de mutare a sediului Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud-Muntenia de la Ploiesti la Pitesti.

”In perioada iulie-august 2021, suspectul Miutescu Gheorghe Adrian si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functia mentionata in mod direct pe langa un inalt demnitar pentru mentinerea/numirea in functiile de inspectori scolari si directori de scoli a unor persoane agreate de partid, aceste influente fiind exercitate si la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Arges. Suspectul ar fi procedat similar, in cursul lunii februarie 2020, precum si in lunile aprilie si august 2021, pe langa conducerea Companiei Nationale Posta Romana in scopul angajarii unei persoane la aceasta institutie, respectiv a numirii unei alte persoane intr-o functie de conducere la nivel judetean”, sustin procurorii DNA.

De asemenea, potrivit DNA, in perioada iulie – august 2021, Gelu Tofan li Cristian Mitrofan si-ar fi folosit influenta si autoritatea ce decurg din functiile ocupate in partid, pe langa persoane din Inspectoratul Scolar Arges, in scopul mentinerii unei anumite persoane in functia de inspector scolar sau in scopul numirii aceleiasi persoane ca director la un liceu, prin eludarea procedurilor legale, precum si pentru numirea in functia de directori de scoli a unor persoane agreate de partid.

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In 3 noiembrie, deputatul Adrian Miutescu, presedintele al PNL Arges si sustinator al lui Ludovic Orban, anunta, pe Facebook, ca politistii judiciari i-au retinut telefonul mobil in cadrul cercetarii intr-un dosar in rem, insa dezmintea informatiile conform carora DNA ar fi facut o descindere la sediul PNL Arges.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

2 ore ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

7 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

2 ore ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

3 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

9 ore ago