Categories: news

BREAKING DNA l-a retinut pe seful SIPI Suceava, colonelul Constantin Florin Timu. Procurorii solicita arestarea ofiterului pentru 30 de zile

DNA a anuntat joi ca l-a retinut pe colonelul de Politie Constantin Florin Timu, sef al Serviciului Judetean de Protectie Interna Suceava, in dosarul retelei care furniza ilegal permise auto.

DNA va solicita, miercuri, ca ofiterul sa fie arestat pentru 30 de zile.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 4 martie 2021, a inculpatului
TIMU FLORIN CONSTANTIN, colonel, sef al Serviciului Judetean de Protectie Interna Suceava (structura de informatii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), pentru comiterea infractiunilor de luare de mita, in forma continuata (5 acte materiale) si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

In aceeasi cauza s-a pus in miscare actiunea penala fata de OBREJA RADU IONUT, comisar sef de politie (arestat preventiv in alta cauza), la data faptelor sef al Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea unei infractiuni de dare de mita, in forma continuata (5 acte materiale)

La data de 04 martie 2021, inculpatii TIMU FLORIN CONSTANTIN si OBREJA RADU IONUT vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penala privind activitati de coruptie presupus a fi comise la nivelul Compartimentului permise de conducere auto Suceava (dosar mediatizat prin comunicatul https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10087).

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In scopul asigurarii protectiei juridice a activitatii infractionale de coruptie desfasurata la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Suceava, in perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, in calitate de sef al Serviciul Judetean de Protectie Interna Suceava, ar fi pretins si, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionut, in mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse intre 2.000 si 90.000 euro) si un autoturism in valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-si indeplini indatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmarire penala.

De asemenea, in aceeasi perioada, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fara drept lui Obreja Radu-Ionut, sef al Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, informatii nedestinate publicitatii pe care le detinea in virtutea functiei, astfel incat Obreja Radu-Ionut sau complicii sai sa poata evita o eventuala raspundere penala.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

BREAKING Numar record de decese de la inceputul pandemiei: 237. S-au inregistrat inca 2.931 de noi cazuri

In ultimele 24 de ore s-a inregistrat cel mai mare numar de decese de la…

2 minute ago

Solutia care ar rezolva criza politica. Liderii coalitiei se pregatesc de o noua runda de discutii

Liderii coalitiei de guvernare se reunesc marti de la ora 16:00 pentru o noua runda…

2 ore ago

Pretul apartamentelor va creste in perioada urmatoare: „Bani pe piata sunt, intr-o piata galopant inflationista”

Exista riscul ca pretul apartamentelor sa creasca in perioada urmatoare, ca urmare a cererii mari…

33 de minute ago

Vlad Voiculescu revine cu noi acuzatii la adresa lui Citu: „Minciuna si pretext. Inclusiv eu am discutat ordinul cu Florin Citu”

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu catalogheaza drept "o minciuna" afirmatia conform careia ordinul dat…

2 ore ago

Un medic ATI de la Colentina ii raspunde lui Voiculescu: Nimeni nu poate ascunde mortii. Ne-a facut un mare rau tuturor

Medicul Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, a reactionat marti la afirmatiile fostului…

3 ore ago