news

BREAKING DNA l-a retinut pe seful SIPI Suceava, colonelul Constantin Florin Timu. Procurorii solicita arestarea ofiterului pentru 30 de zile

DNA a anuntat joi ca l-a retinut pe colonelul de Politie Constantin Florin Timu, sef al Serviciului Judetean de Protectie Interna Suceava, in dosarul retelei care furniza ilegal permise auto.

DNA va solicita, miercuri, ca ofiterul sa fie arestat pentru 30 de zile.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 4 martie 2021, a inculpatului
TIMU FLORIN CONSTANTIN, colonel, sef al Serviciului Judetean de Protectie Interna Suceava (structura de informatii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), pentru comiterea infractiunilor de luare de mita, in forma continuata (5 acte materiale) si folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

In aceeasi cauza s-a pus in miscare actiunea penala fata de OBREJA RADU IONUT, comisar sef de politie (arestat preventiv in alta cauza), la data faptelor sef al Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru comiterea unei infractiuni de dare de mita, in forma continuata (5 acte materiale)

La data de 04 martie 2021, inculpatii TIMU FLORIN CONSTANTIN si OBREJA RADU IONUT vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penala privind activitati de coruptie presupus a fi comise la nivelul Compartimentului permise de conducere auto Suceava (dosar mediatizat prin comunicatul https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10087).

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In scopul asigurarii protectiei juridice a activitatii infractionale de coruptie desfasurata la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Suceava, in perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, in calitate de sef al Serviciul Judetean de Protectie Interna Suceava, ar fi pretins si, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionut, in mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse intre 2.000 si 90.000 euro) si un autoturism in valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-si indeplini indatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmarire penala.

De asemenea, in aceeasi perioada, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fara drept lui Obreja Radu-Ionut, sef al Compartimentului Regim Permise de Conducere si Examinari din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, informatii nedestinate publicitatii pe care le detinea in virtutea functiei, astfel incat Obreja Radu-Ionut sau complicii sai sa poata evita o eventuala raspundere penala.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

6 ore ago

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu…

2 ore ago

Un fugar american a fost prins in Piata Sf. Petru din Roma. Avea la el trei cutite lungi

Politia italiana l-a arestat, saptamana trecuta, pe „cel mai cautat” fugar american. Barbatul a fost…

7 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

6 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

6 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

6 ore ago