BREAKING Dosar penal pentru primarul Iasiului. DIICOT l-a pus sub acuzare intr-un caz de inselaciune

politica

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT intr-un caz de inselaciune cu un teren al primariei.

Potrivit unor surse judiciare, Mihai Chirica are calitatea de inculpat, informeaza Agerpres.

Totodata, fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, acum city manager, se afla sub control judiciar.

Patru persoane au fost retinute in acest dosar – un notar, un functionar public, fostul arhitect sef din Primaria Iasi, Alexandru Mustiata, si Claudiu Asimionesei – patronul publicatiei „Buna Ziua Iasi”.

Alte sapte persoane sunt cercetate sub control judiciar, printre care doi notari, un avocat si fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi au efectuat, luni, 24 de perchezitii domiciliare in Iasi si Bucuresti, intr-un dosar de inselaciune cu un teren ce apartine Primariei Iasi, in care sunt implicati avocati, notari si functionari publici.

Descinderile au vizat destructurarea unei grupari specializate in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, instigare la infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual, abuz in serviciu si omisiunea sesizarii.

In cauza s-a retinut faptul ca, in cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infractional organizat in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul Primariei Iasi, pe care au construit un bloc de locuinte, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de un teren aflat in zona centrala a municipiului Iasi, care ar fi fost cedat de administratia locala familiei Asimionesei, cu obligatia construirii unei cladiri – pensiune si sediu de birouri. Familia Asimionesei, care detine publicatia „Buna Ziua Iasi”, ar fi construit insa pe acel teren un bloc de locuinte.

Mai mult despre:

Comentarii: