BREAKING Elicopter militar al Rusiei, doborat la granita cu Azerbaidjanul. Doi soldati rusi au murit

externe

Un elicopter militar rusesc a fost doborat luni deasupra Armeniei, in apropiere de granita cu Azerbaidjanul, iar doi membri ai echipajului au murit, a anuntat ministerul rus al Apararii, citat de AFP.

UPDATE Azerbaidjanul recunoaste ca a doborat elicopterul rus si isi cere scuze

Aparatul a fost atacat in momentul in care insotea o coloana de vehicule ale unei baze militare rusesti din Armenia, nu departe de granita cu o regiune autonoma din Azerbaidjan, potrivit sursei citate.

„Doi membri ai echipajului au murit iar un altul a fost evacuat ca rani de o gravitate medie”, a adaugat ministerul.

Elicopterul a fost lovit la ora locala 18,30 (14,30 GMT), in timp ce zbura deasupra satului armean Eraskh, in apropiere de Nakhchivan, un teritoriu azer autonom care separa restul Azerbaidjanului de teritoriul Armeniei.

„Comandamentul bazei militare rusesti 102 efectueaza o ancheta pentru a determina originea tirurilor asupra elicopterului”, a precizat ministerul rus al Apararii.

Separatistii armeni si fortele azere se lupta de la sfarsitul lui septembrie pentru controlul asupra Nagorno Karabah, regiune separatista sustinuta de Armenia si aflata in afara controlului Azerbaidjanului din anii 1990.

Nici Moscova si nici Erevanul nu au facut deocamdata vreo legatura intre aceste confruntari si doborarea elicopterului.

Rusia, care are o alianta militara cu Armenia, intretine de asemenea relatii bune si cu Azerbaidjanul.

Moscova a lasat sa se inteleaga in trecut ca va interveni in conflictul din Karabah daca aceste iese din limitele regiunii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: