politica

BREAKING Florin Citu, apasat: „Nu am acceptat propunerile de inchidere a mall-urilor si a teraselor”

Premierul Florin Citu a anuntat, miercuri, ca a refuzat introducerea de noi restrictii, propuse de „specialisti in epidemiologie”, precum inchiderea mall-urile si teraselor.

„Da, eu nu sunt de acord cu inchiderea mall-urilor. Nu am acceptat propunerile de inchidere a mall-urilor si a teraselor. Au fost propuneri cu diferite restrictii, nu le-am acceptat”, a spus apasat Citu.

Florin Citu a afirmat ca nu are estimari cu privire la numarul infectarilor in urmatoarele zile.

„Au fost estimari ca vom avea 10.000 in luna martie si nu suntem acolo, estimarile sunt estimari, realitatea le infirma de fiecare data”, a aratat premierul.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti ca autoritatile nu au in vedere un „lockdown” de Pasti, iar starea de alerta va fi prelungita saptamana aceasta.

El a adaugat ca restrictiile de circulatie pe timp de noapte ar putea intra in vigoare mai devreme, la ora 22,00, fata de ora 23,00, cum este in prezent.

„Starea de alerta va fi prelungita in aceasta saptamana, din cauza numarului relativ mare de imbolnaviri, si restrictiile care sunt in vigoare vor fi pastrate, iar circulatia pe timp de noapte, care este restrictionata acum de la ora 23,00, va fi restrictionata mai devreme, probabil incepand de la orele 22,00”, a afirmat seful statului la Palatul Cotroceni.

Totodata, a spus ca nu este luata in considerare instituirea starii de urgenta in perioada sarbatorilor pascale.

„Pot sa va spun foarte clar, dragi romani, ca nu avem in vedere un lockdown de Pasti”, a mai afirmat Iohannis.

El a avertizat cu privire la numarul mare de imbolnaviri cu SARS-CoV-2.

„Vreau sa atrag atentia, totusi, ca cifrele din ultima saptamana, privind evolutia pandemiei de COVID-19, sunt ingrijoratoare. Tendinta de crestere este evidenta si din toate partile ni se spune ca presiunea pe sectiile de Terapie Intensiva este tot mai mare”, a adaugat presedintele.

Seful statului i-a indemnat pe romani sa respecte normele sanitare in vigoare.

„Dragii mei, haideti sa nu irosim ceea ce am castigat pana acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine (…). Astfel incat pana in vara sa avem un nivel foarte bun de vaccinare a populatiei. Dar pana atunci trebuie sa avem grija sa nu ne inecam la mal”, a subliniat Iohannis.

In ceea ce priveste campania de vaccinare, a amintit ca peste un milion de persoane s-au vaccinat impotriva COVID-19 pe teritoriul Romaniei si a apreciat ca „numarul de doze administrate creste de la o zi la alta, numarul de centre de vaccinare creste de la o saptamana la alta”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: florin citu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

3 ore ago

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi ar putea declansa cursa curse pentru succesiunea lui Khamenei

Moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi intr-un accident de elicopter bulverseaza planurile celor din linia dura…

3 ore ago

Inca o mazilire la Moscova, Putin l-a dat afara si pe ministrul adjunct al Apararii. Acesta este cel mai apropiat colaborator al fostului ministru, Serghei Soigu

Presedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe ministrul adjunct al Apararii, Iuri Sadovenko. Acesta a…

2 ore ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

5 ore ago