Fratii Tate si politista sunt eliberati din arestul Politiei Capitalei. Decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti

news

Curtea de Apel Bucuresti a decis, definitiv, vineri seara sa ii elibereze din arest pe Andrew si Tristan Tate impreuna cu complicele lor, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana.

Cei patru urmeaza sa fie eliberati vineri noapte, urmand sa fie plasati in arest la domiciliu.

Decizia instantei:

Dosar 8921/3/2023 – In baza art. 204 Cod procedura penala raportat la art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cod procedura penala admite contestatiile formulate de inculpatii Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana impotriva incheierii din data de 22.03.2023 pronuntata de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala, in dosarul nr. 8921/3/2023.

Desfiinteaza in totalitate incheierea contestata si rejudecand:

In temeiul art. 237 alin. 1 Cod procedura penala respinge propunerea de prelungire a duratei masurii arestarii preventive formulata de DIICOT privind pe inculpatii Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana.

In temeiul art. 237 alin. 2 Cod procedura penala raportat la art. 242 Cod procedura penala, art. 202 alin. 1 si 3, 4 lit. d Cod procedura penala si art. 218 Cod procedura penala, inlocuieste masura arestului preventiv dispusa fata de inculpatii Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana prin incheierea din data de 30.12.2022 a judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia | Penala in dosarul nr. 37100/3/2022, cu masura preventiva a arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile, de la data de 31.03.2023, pana la data de 29.04.2023, inclusiv.

In baza art. 221 alin. 1 Cod procedura penala pe durata masurii arestului la domiciliu inculpatii Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana au obligatia de a nu parasi imobilele in care locuiesc, fara permisiunea organului judiciar in fata caruia se afla cauza.

Dispune punerea de indata in libertate a inculpatilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela si Radu Alexandra Luana de sub puterea mandatelor de arestare preventiva emise de judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti, daca nu sunt retinuti sau arestati in alta cauza.

In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat, in fond si contestatie, raman in sarcina acestuia.

Definitiva.

Pronuntata in camera de consiliu astazi, 31.03.2023.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: