Gata cu furturile din paduri! Ordonanta militara 7 prevede ca Armata vine alaturi de garzile forestiere

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anuntat ca in ordonanta militara 7 se orevede ca garzile forestiere sa primeasca ajutor din partea Politiei si Armatei pentru a preveni furturile din paduri.

„La solicitarea domnului ministru al mediului, apelor si padurilor, domnul Costel Alexe, am introdus in ordonanta militara un articol pentru a preveni infractiunile silvice in aceasta perioada, in sensul ca personalul Garzilor Forestiere teritoriale si judetene sau cu atributii de control sau de paza pe linie silvica vor participa in dispozitivele de ordine publica si control al circulatiei pe toate drumurile publice – din zona de competenta, evident – impreuna cu personalul Ministerului Afacerilor Interne si al Ministerului Apararii Nationale, in vederea desfasurarii activitatii si controalelor specifice pe linie de control silvic”, a anuntat Vela.

„Am stabilit cu domnul ministru urmatorul lucru: controalele specifice se vor face in punctele de control existente, in functie de personalul disponibil, la nivelul garzilor forestiere sau cu atributii de control si de paza pe linie silvica”, a adaugat ministrul.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat pe 10 martie, la lansarea campaniei nationale de impadurire „O padure cat o tara”, ca „este inadmisibil sa mai avem taieri ilegale masive”.

„Este inadmisibil sa mai avem taieri ilegale masive. Il rog pe premier si pe membrii guvernului sa gaseasca noi instrumente pentru a proteja padurile Romaniei. Instrumente care s-au gasit de guvernele de dinainte, s-a ocupat PSD-ul si de acestea. Este nevoie de protectie, exploatarea sa se faca in mod organizat si legal.

Romania se numara printre foarte putinele tari din Europa care are paduri virgine. Obligatoriu trebuie protejate. Este nevoie de mai multa padure in Romania”, a declarat Iohannis.

Mai mult despre:


Comentarii: