BREAKING George Simion, huiduit de timisoreni: „Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”. Au venit jandarmii sa-l apere

politica

Liderul AUR, George Simion, a fost huiduit de zeci de timisoreni, miercuri seara, acuzandu-l ca vrea sa paraziteze manifestarile dedicate declansarii Revolutiei. Mai multi jandarmi au intervenit pentru a face cordon intre timisorenii nervosi si simpatizantii lui Simion.

Incidentele au avut loc in Piata Victoriei, loc in care se strang traditional timisorenii, in fiecare an de 16 decembrie, pentru a-i comemora pe cei cazuti in urma cu 31 de ani. Simion a organizat in acelasi loc o intalnire cu membrii AUR, starnind astfel furia revolutionarilor autentici.

Timisorenii au incercat sa opreasca discursul liderului AUR, in timp ce jandarmii au facut un cordon intre simpatizantii AUR si contestatari, in incercarea de a preveni incidentele.

„Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, „Pentru ce am luptat in Revolutia asta? Rusine sa va fie, talharilor!”, ”Nenorocitule”, „Provocator nenorocit”, s-a strigat din multime la adresa lui George Simion.

Simpatizantii AUR au incercat sa acopere strigatele adevaratilor revolutionari scandand sloganuri de partid. Simion i-a caracterizat drept „scandalagii”.

„Nu am altceva de facut decat sa stam alaturi de oamenii onesti. Va multumesc, oameni de buna credinta! (…) Noi suntem AUR, suntem pe drumul drept, ne bazam pe fiecare dintre voi, ramanem asa cum ne cunoastem de 15 ani. Vin la Timisoara an de an pentru a marca Revolutia”, a declarat George Simion, care, insotit de simpatizanti, a plecat mai apoi spre Catedrala Mitropolitana pentru a aprinde candele in memoria eroilor cazuti in timpul evenimentelor din Decembrie 1989.

Timisorenii l-au impiedicat apoi pe Simion sa ajunga la scarile Catedralei, unde dorea sa faca spectacol din depunerea de lumanari.

Societatea Timisoara a transmis, miercuri, un protest fata de intentia liderului Aliantei pentru Unirea Romanilor, George Simion, de a participa la manifestarile de comemorare a Revolutiei de la Timisoara. Reprezentantii societatii acuza ca doi ofiteri implicati in reprimarea Revolutiei – Francisc Toba si Nicolae Roman – au ajuns parlamentari AUR, iar fara a se dezice de ei si fara a le cere demisia, Simion nu va putea participa la manifestari.

Si Vasile Popovici, fost ambasador al Romaniei, revolutionar autentic, a cerut ca timisorenii sa se opuna prezentei lui George Simion.

„Avem o datorie suplimentara, dincolo de a marca evenimentul ca atare : avem a preintampina confiscarea simbolurilor noastre de un individ, George Simion, ce nu are nimic de-a face nici cu Timisoara, nici cu 16 Decembrie si nici cu spiritul romanesc.

Ca lider al unui partid antiromanesc in fapt, violent si extremist, George Simion nu are ce sa caute in miezul sarbatorii noastre. El poate asista de departe, dar nu poate confisca. Nu prezenta lui de la distanta ne deranjeaza, ci tentativa de a acapara ce nu-i apartine in nici un fel. Solicitam institutiilor statului sa protejeze derularea demna si fara incidente a acestor momente si sa-l tina la distanta pe acest provocator si profanator”, a scris Popovici pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: