news

BREAKING Germania a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Guvernul Germaniei a anuntat, luni, ca a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca, informeaza Associated Press.

Guvernul german a declarat ca a decis sa suspende utilizarea vaccinului de la AstraZeneca avand in vedere informatiile recente despre producerea de cheaguri de sange in urma vaccinarii.

Ministrul Sanatatii a explicat ca decizia a fost luata ca masura de „precautie”, la indicatiile Institutului Paul Ehrlich, care a cerut mai multe investigatii privind cazurile adverse.

Ministrul a adaugat ca Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) ar trebui sa decida „daca si cum vor afecta noile informatii autorizarea vaccinului”.

Si Olanda a suspendat duminica utilizarea vaccinului AstraZeneca impotriva coronavirusului, ca masura de precautie, pana la 28 martie inclusiv, dupa ce s-au raportat „posibile efecte secundare” in Danemarca si Norvegia, fara o legatura dovedita in acest stadiu, a anuntat AFP.

„Pe baza noilor informatii, Autoritatea olandeza pentru medicamente a recomandat, ca masura de precautie si in asteptarea unei anchete mai aprofundate, sa suspende administrarea vaccinului AstraZeneca” impotriva COVID-19, a informat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Trei cadre medicale din Norvegia vaccinate cu AstraZeneca sunt in spital cu simptome ”neobisnuite”

Mai multe tari europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, sau numai a unor loturi cu acest vaccin, in urma semnalarii mai multor cazuri de tromboze care au survenit in zilele urmatoare inocularii.

Compania farmaceutica AstraZeneca a anuntat ca a incheiat duminica o analiza a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs si nu a descoperit vreo dovada a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

8 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

38 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

53 de minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

O oră ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago