BREAKING Grecia a intrat in zona rosie. Romanii care nu sunt vaccinati vor trebui sa intre in carantina la intoarcerea din aceasta tara

news

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat, joi, Hotararea nr. 52 privind actualizarea listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, in zona rosie fiind introduse Grecia, Irlanda, Monaco, iar in zona galbena Franta, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras.

Lista aprobata joi intra in vigoare din data de 1 august, decizia in acest sens fiind luata pentru a nu-i afecta pe cei care se intorc in tara la acest sfarsit de saptamana.

Principalele modificari survenite sunt:

– in zona rosie vor intra: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curacao si Insulele Virgine ale Statelor Unite;

– in zona galbena vor intra: din zona rosie, in urma scaderii incidentei, Suriname si Insulele Feroe si din zona verde, in urma cresterii incidentei, Franta, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba si Sint Marteen;

– in zona verde vor intra: Oman, Paraguay si Uruguay.

Persoanele care sosesc in Romania din state aflate in zona rosie nu intra in carantina daca sunt vaccinate anti-COVID. De asemenea, copiii cu varsta sub 6 ani sunt exceptati automat de la carantina, iar cei cu varsta intre 6 si 16 ani sunt exceptati daca prezinta la intrarea in tara un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inainte.

Mai mult despre:

Comentarii: