Categories: news

In incendiul de la Ferma Dacilor a murit si fiul sefului serviciului secret al Armatei, generalul Petru Baiceanu

Surse oficiale au declarat, miercuri, pentru aktual24.ro ca Vlad Baiceanu, tanarul de 21 de ani gasit mort intre ruinele fumegande ale pensiunii Ferma Dacilor, este fiul generalului Petru Baiceanu, seful Directiei Generale de Informatii a Armatei (DGIA).

Vlad Baiceanu era student la Universitatea din Bucuresti, fost olimpic national pe cand era elev.

Mama lui este Elena Baiceanu, directoare in Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Sursele au mentionat ca generalul Petru Baiceanu a fost marti la locul incediului.

Miercuri au inceput primele audieri in cazul incendiului de la Ferma Dacilor in care au decedat cel putin sapte oameni, al saptelea cadavru fiind scos miercuri dimineata dintre ruine. Patronul pensiunii este in stare de soc si nu poate fi audiat, au declarat surse pentru aktual24.ro.

Atat patronul, interlopul Cornel Dinicu, cat si soacra sa sunt in stare de soc, astfel incat procurorii nu pot inca sa ii audieze, au precizat sursele.

Variantele porivind cauza incendiului, luate in calcul de anchetatori sunt in numar de trei, este exclusa o mana criminala.

Prima varianta ar fi ca focul a pornit de la sistemul de incalzire, avand in vedere ca la mansarda aveau niste aparate bagate in priza.

A doua varianta este ca focul a pornit dupa un scurtcircuit, zilele trecute fiind reclamate probleme la un televizor.

A treia varianta este ca focul a pornit de la bucatarie, insa este cea mai putin probabila.

Raportul INSEMEX va fi cel care va stabili exact cauza

DNA urmeaza sa redeschida un dosar penal legat de Ferma Dacilor, au declarat surse pentru aktual24.ro. Procurorii vor sa afle cum a fost posibil ca pensiunea sa functioneze fara autorizatie de incendiu.

Sursele au precizat ca, in 2019, Ferma Dacilor a organizat o masa de protocol la care au participat chiar chiar cei din conducerea ISU Prahova.

Un dosar penal deschis in acest sens a fost clasat  pe 21 martie 2023 de procurorul Liviu Lascu de la Sectia Militara a DNA.

In dosarul clasat aparea informatia privind masa de protocol organizata de ISU Prahova la Ferma Dacilor. Dosarul urmeaza sa fie redeschis.

„In data de 10.07.2019, cpt. Cristina CHELBA, impreuna cu colonelul (r) Elisei-Tiberiu DUMITRU au desfasurat controlul, fiind identificate 6 nereguli, consemnate in nota de control nr. 4468421/12.07.2019, toate sanctionate cu avertismente.

Obiectivul nu a putut face dovada detinerii unei autorizatii de securitate la incendiu – 1200 mp, in conditiile in care amenda prevazuta era de 5001-10000 lei, conform art.45, pct IV, lit.d, Legea 307/2006.

Ulterior la data de 07.08.2019 la FERMA DACILOR a fost organizata o masa de protocol oferita de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare si insotitorilor de loturi la etapa nationala a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar si private pentru situatii de urgenta”, se arata in dosar.

De asemena, si un sindicat din Ministerul de Interne avea contract cu Ferma Dacilor, politistii aveau reducere 20%.

„Va informam ca Biroul teritorial SNPPC din IPJ Prahova a incheiat un nou parteneriat in domeniul turismului. Incepand din 8 iulie, membrii SNPPC & familiile beneficiaza de o reducere de 20% la cazare si masa in cadrul Complexului Ferma Dacilor, situat intr-o zona deosebita – Tohani – zona Viticola DEALU MARE PRAHOVA.

Preparatele culinare provin din productia proprie a fermei, iar vinurile sunt de la podgoriile locale, renumite in tara si peste hotare! Merita vizitat! (…)

Reducerea este valabila de duminica pana joi, dat fiind faptul ca in zilele de vineri si sambata se organizeaza frecvent evenimente”, se arata pe site-ul sindicatului.

Ferma Dacilor a beneficiat si de protectia presedintelui ANPC, Horia Constantinescu. Acesta are rang de secretar de stat.

Citeste si: Seful ANPC a facut reclama pensiunii Ferma Dacilor in urma cu 2 luni. Fost interlop, el se lauda ca este prieten cu patronul, si el fost interlop

Potrivit prefectului de Prahova, la complexul turistic din Prahova a existat un control in 2019, in urma caruia au fost aplicate sase sanctiuni, despre care a spus ca nu are detalii. Un an mai tarziu, a afirmat el, a fost un alt control, dar nu exista informatii legate de acesta.

Opt persoane au decedat in incendiu, inclusiv doi copii. Alte trei persoane sunt inca date disparute.

Douazeci si sase de persoane se aflau in pensiunea Ferma Dacilor din satul Tohani, acestea participand la o petrecere in seara dinaintea incendiului.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

6 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

6 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

6 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

6 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

6 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

6 ore ago