politica

BREAKING Inca o infrangere pentru PSD. Motiunea impotriva ministrului Agriculturii a fost respinsa

Camera Deputatilor a dat votul final, miercuri, la motiunea simpla initiata de PSD impotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Motiunea a fost respinsa, s-au inregistrat 115 voturi „pentru” si 166 de voturi „impotriva” motiunii.

Motiunea, intitulata „Agricultura Romaniei este atacata de cel mai periculos daunator – ministrul Adrian Nechita Oros”, a fost dezbatuta luni de deputati.

In favoarea adoptarii motiunii simple s-au exprimat, alaturi de deputatii PSD, si reprezentantii AUR.

PSD sustine, in motiune, ca este obligatoriu ca ministrul Oros sa plece urgent din functie, acuzandu-l pe acesta ca, dupa 17 luni de guvernare, nu a invatat nimic si agricultura traverseaza cea mai neagra perioada din cauza „incompetentei si amatorismului” de care acesta a dat dovada.

Semnatarii motiunii i-au transmis ministrului Oros ca munca in agricultura „nu e la patru ace, cu batistuta galbena apretata la piept”, ci cu „sudoare, cu nelinisti, cu griji, cu maini crapate, cu lacrimi uscate pe obrajii tristi, dar mai ales cu sufletul legat de glia stramoseasca!”.

„Dumneavoastra, oare, aveti sufletul legat de glia acestei natii? Sau l-ati vandut pe doi arginti intereselor celor care isi doresc distrugerea agriculturii Romaniei? Raspunsul il stiu toti fermierii, producatorii si agricultorii romani: prin tot ceea ce ati facut demonstrati ca sunteti cel mai mare daunator al agriculturii romanesti! Si pentru asta este obligatoriu sa plecati urgent din functia de ministru”, afirma parlamentarii PSD.

La dezbateri, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus ca Romania pierde, anual, un miliard de euro din cauza modului „bolnavicios” in care a fost pastorita agricultura de catre guvernarea PSD.

„Oamenii, fermierii, au inteles demult ca PSD minte, invrajbeste, dezinformeaza si manipuleaza. Ati calarit agricultura Romaniei timp de 22 de ani distrugand aproape tot. Acum, precum lupii imbracati in blana de oaie, vorbiti despre problemele agriculturii acumulate in ultimii 30 de ani, agricultura pe care PSD a pus-o pe butuci, si asteapta ca eu, ca noi, sa facem minuni intr-un an si jumatate, an de criza sanitara, lovit de fenomene meteo nevaforabile”, le-a transmis Oros reprezentantilor PSD.

De asemenea, el a precizat ca niciun crescator de animale mic sau mare, care creste porc pentru consum sau pentru comercializare, si care respecta regulile minime pentru controlul si combaterea pestei porcine africane nu va avea de suferit, adaugand ca PSD isi exprima o „falsa ingrijorare” pentru taranul roman.

Potrivit regulamentului, motiunea simpla se aproba cu votul majoritatii deputatilor prezenti. Procedural, o motiune simpla impotriva unui ministru nu are efect juridic si, chiar daca este adoptata de Parlament, acesta nu este automat demis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

11 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

11 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

12 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

12 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

12 ore ago