BREAKING Inca un dosar penal pentru omul lui Ponta, Adrian Ionel. Fostul sef al Unifarm a dat o teapa de aprox. 1 milion euro

news

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Nationale Unifarm SA, este urmarit penal de procurorii anticoruptie intr-un nou dosar in care este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce ar fi incheiat cu o societate comerciala, ce nu era avizata de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania pentru importul/distributia „mastilor chirurgicale cu trei pliuri”, un contract de achizitii publice ce avea ca obiect cumpararea a 1.500.000 de astfel de masti, a informat, vineri, DNA.

Comunicatul integral:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 04 decembrie 2020, a inculpatului

IONEL EUGEN ADRIAN, la data faptelor director general al Companiei Nationale Unifarm SA, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 15 martie 2020, inculpatul Ionel Eugen Adrian, in calitatea mentionata mai sus, fara respectarea vreunei proceduri si cu incalcarea prevederilor legale, ar fi incheiat cu o societate comerciala un contract de achizitii publice (in valoare de 4.499.985 lei) ce avea ca obiect cumpararea a 1.500.000 „masti chirurgicale cu trei pliuri”.

De mentionat este faptul ca, la data incheierii contractului, societatea comerciala nu era avizata de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania pentru importul/distributia „mastilor chirurgicale cu trei pliuri”.

Ulterior, la doar doua zile de la incheierea contractului, directorul general al Companiei Nationale Unifarm SA ar fi decontat catre firma respectiva suma de 3.599.988 lei, reprezentand un avans din valoarea contractului incheiat in conditiile de mai sus.

Pana in prezent societatea comerciala nu a livrat nicio masca, iar dupa denuntarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primita drept avans.

Prin demersurile mentionate mai sus, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi produs un prejudiciu companiei nationale pe care o conducea in valoare de 3.599.988 lei, concomitent cu obtinerea unui folos material in acelasi cuantum pentru societatea respectiva.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatul trebuie sa respecte o serie de obligatii, intre care:

– sa nu paraseasca limita teritoriala a tarii, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului,
– sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatului Ionel Eugen Adrian i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Citeste si: Spagarul sef de la Unifarm a fost instalat in functie de Guvernul PSD al lui Ponta. Ciolacu acuza in schimb Guvernul PNL

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: