BREAKING Inca un PSD-ist merge la puscarie. Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani cu executare

politica

 Fostul primar PSD din Iasi, Gheorghe Nichita, a fost condamnat definitiv miercuri la 5 ani de inchisoare cu executare. Decizia a fost pronuntata de  Curtea de Apel Bucuresti.

Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata in decembrie 2015, fiind acuzat de procurorii DNA ca a primit 10 la suta mita dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.

In urma cercetarilor, a rezultat ca, in luna august 2013, in contextul implementarii proiectului “Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi”, care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI – IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii.

Gheorghe Nichita, fost vicepresedinte PSD la nivel national, a devenit in primavara anului 2017 consilier al presedintelui CJ Iasi, Maricel Popa.

In decembrie 2016, Nichita a incercat sa ajunga in Parlament, candidand la Camera Deputatilor pe lista PRU, partidul lui Bogdan Diaconu.

Fostul primar PSD mai este implicat intr-un dosar penal, in care a fost trimis in judecata in noiembrie 2015. In acest dosar, procurorii l-au acuzat ca ar fi utilizat Politia Locala pentru a-si urmari fosta iubita. Alaturi de Nichita, au fost deferiti justitiei fostul director al Politiei Locale Iasi Liviu Hliboceanu si un fost sef de serviciu din institutie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: