BREAKING Infrangere pentru PSD la primele alegeri dupa decembrie. PNL a castigat alegerile din Moldova Noua

politica

Senatorul PNL Marcel Vela anunta ca alegerile pentru postul de primar din Moldoca Noua au fost castigate de candidatul PNL, Ion Chisalita. Acesta l-a invins pe cel sustinut de PSD, Eugen Baleanu (Partidul Verde). Sunt primele alegeri de la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

„Stiu ca toti incearca sa va invadeze cu informatii, dar nu am putut sa nu impartasesc cu voi aceasta mare bucurie! Chisalita Ion este noul primar ALES al localitatii Moldova Noua! Poate va intrebati de ce sunt atat de fericit. Sunt atat de fericit pentru ca a invins Dreptatea. Dreptatea, cea care este lumina fiecarui om trist care are speranta si crede in Dumnezeu!”, a scris Vela pe Facebook.

Numaratoarea paralela a partidelor arata ca Ion Chisalita a obtinut 2.710 de voturi, in timp ce Eugen Baleanu a avut mai putin de jumatate, 1.183 de voturi.

Procesul de votare din orasul Moldova Noua, judetul Caras-Severin, s-a incheiat, duminica seara, fara a se inregistra evenimente deosebite, fiind totusi inregistrat un dosar penal, in urma unei sesizari facute de reprezentantul unui partid politic. Conform datelor disponibile pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente, prezenta la vot a fost de 36,37 %.

In cursa electorala s-au inscris doi candidati. Este vorba despre Eugen Baleanu din partea Partidului Verde si Ion Chisalita din partea Partidului National Liberal, informeaza news.ro.

Eugen Baleanu este om de afaceri, iar contracandidatul sau Ion Chisalita este silvicultor, iar in perioada 2008 – 2012 el a detinut functia de primar al orasului Moldova Noua.

Partidul Social Democrat, care castigase alegerile locale din 27 septembrie 2020 cu candidatul Adrian Torma, nu mai are candidat de data aceasta, insa Adrian Torma a anuntat ca il va sustine pe Eugen Baleanu.

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD – PRO Romania, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne in 27 septembrie 2020, a fost declarata nula pentru ca Biroul Electoral de circumscriptie Moldova Noua i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO Romania, desi Tribunalul Caras-Severin a respins-o pentru ca nu avea semnatura liderilor locali ai celor doua partide, asa cum prevede legea. Tocmai Adrian Torma a uitat sa semneze documentele din dosarul de candidatura.

PNL Caras-Severin a depus o sesizare la BEC in care a reclamat ca Adrian Constantin Torma a candidat pentru functia de primar in mod ilegal, iar BEC a deciz anularea scrutinului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: