BREAKING Ion Iliescu ramane fara certificatul de revolutionar. El detine certificatul prin incalcarea legii

politica

Ion Iliescu va ramane fara certificatul de revolutionar dupa ce Secretariatul de Stat pentru Revolutionari a decis sa-i retraga titlul de luptator la Revolutie. El detinea certificatul prin incalcarea Legii recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Decizia a fost luata in unanimitate de Secretariatul de Stat pentru Revolutionari si va fi inaintata actiune in instanta pentru ca lui Ion Iliescu sa-i fie retras certificatul de luptator pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989.

Demersurile pentru retragerea certificatului au fost intreprinse de Asociatia 21 Decembrie 1989. Conform legii, nu pot obtine certificat de luptator la Revolutie cei care intre 1945 sau 1989 au detinut o functie de conducere in Partidul Comunist Roman. Ion Iliescu a intrat in 1944 in Uniunea Tineretului Comunist iar din 1953 pana in 1979 a avut mai multe functii de conducere in partid.

Membrii comisiei au decis declansarea procedurii administrative de anulare a certificatului de revolutionar al lui Ion Iliescu in instanta de contencios administrativ.

Infiintarea organizatiilor de „revolutionari” si apoi acordarea de certificate s-au realizat cu sprijinul lui Ion Iliescu, pentru a-si legitima preluarea puterii in decembrie 1989. Organizatiile de „revolutionari” sunt in continuare intesate de impostori, multi provenind din lumea interlopa, scopul acestora fiind de a beneficia de avantajele oferite de certificat.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, are si el certificat de revolutionar. Modul in care l-a obtinut este acum cercetat de procurorii DNA.

Citeste si: EXCLUSIV Ciolacu, dosar penal la DNA privind modul in care a obtinut titlul de „Luptator cu rol determinant in Revolutia Romana”

Comentarii: