Liviu Dragnea ramane la puscarie, judecatorii i-au respins solicitarea. 4 pesedisti protesteaza in fata ICCJ

news

ICCJ a decis, marti, sa respinga solicitarea lui Liviu Dragnea de a fi eliberat din inchisoare. Completul de 5 judecatori a luat aceasta decizie in unanimitate, aratand ca recursul in casatie este nefondat. Decizia este definitiva.

Curtea Suprema a decis ca Dragnea trebuie sa plateasca 200 de lei cheltuieli judiciare.

In fata ICCJ, patru pesedisti cereau eliberarea lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a depus un recurs in casatie, prin care cere sa ii fie anulata sentinta prin care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul ”DGASPC Teleorman”.

Dezbaterile pe solicitarea fostului lider al PSD au avut loc martea trecuta, insa completul de judecata a decis sa amane decizia pentru 21 ianuarie, motivul invocat fiind ca magistratii au nevoie de timp pentru a delibera.

In sala de judecata, Dragnea a declarat ca este nevinovat si a cerut sa fie achitat.

„Eu cred cu tarie ca sunt complet nevinovat si stau de opt luni nevinovat in Penitenciarul Rahova. De aceea nu am platit prejudiciul, pentru ca nu mi s-a parut normal sa platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca voi sta in continuare nevinovat la inchisoare sau daca veti dispune eliberarea”, le-a spus Dragnea magistratilor.

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a explicat ca fapta de care este acuzat fostul lider al PSD nu este prevazuta de legea penala, facand trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul in care Floarea Alesu ar fi trebuit sa le sanctioneze pe cele doua angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica, despre care DNA a sustinut ca lucrau de fapt la PSD Teleorman.

Fostul lider social-democrat a contestat condamnarea prin introducerea a doua cai extraordinare de atac – contestatia in anulare si recursul in casatie. Pe 10 decembrie 2019, magistratii i-au respins contestatia in anulare, iar recursul s-a judecat martea trecuta.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Mai mult despre:

Comentarii: