BREAKING Mafia PSD, succes in Parlament. Presedintele Iohannis, eliminat de Serban Nicolae din procedura de numire a sefului Consiliului Concurentei

politica

Senatul a adoptat miercuri amendamentul lui Serban Nicolae prin care presedintele Romaniei este eliminat din procedura de numire a presedintelui Consiliului Concurentei. Senatul este camera decizionala.

Amendamentul a fpst adoptat cu voturile PSD, ALDE si PMP. PNL, USR si UDMR au votat impotriva.

Mandatul actualui presedinte al Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, expira in aceasta luna. Amendamentul pesedistului Serban Nicolae are ca scop impiedicarea unei noi numiri din partea presedintelui.

Amendamentul prevede ca „Plenul Consiliului Concurentei este organul colegial de conducere, format din 11 membri, dupa cum urmeaza: un presedinte, 2 vicepresedinti si 8 consilieri de concurenta, numiti prin hotarare adoptata in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, la propunerea grupurilor parlamentare din cele doua camere”.

In acest moment, plenul Consiliului Concurentei este numit de presedintele Romaniei, la propunerea comisiilor juridice din cele doua camere, in baza votului dat de Parlament.

In plus, Serban Nicolae a mai propus cresterea de la 7 la 11 a membrilor plenului Consiliului Concurentei, dar si incetarea activitatii actualilor membri, prin scurtarea mandatului de 5 ani prevazut de lege, ceea ce ar putea fi neconstitutional.

Consiliul Concurentei este o institutie esentiala in monitorizarea activitatii companiilor, putand sa dea amenzi uriase pentru practici ilegale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: