Manelistul Dani Mocanu, condamnat la inchisoare cu executare pentru melodia in care injura femeile

news

Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de Judecatoria Pitesti la 6 luni de inchisoare cu executare.

„Condamna pe inculpatul, M.D., la pedeapsa de 250 de zile amenda penala, pentru savarsirea infractiunii de incitare la ura sau discriminare (…), cuantumul unei zile amenda fiind de 60 lei, in total 15.000 de lei. Constata ca infractiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta a fost comisa in timpul termenului de supraveghere stabilit prin S.P. nr. x Judecatoriei Pitesti, astfel cum a fost modificata prin D.P. nr. x a Curtii de Apel Pitesti, revoca amanarea aplicarii pedepsei de 6 luni inchisoare (…), aplica inculpatului aceasta pedeapsa si dispune executarea ei. (…) Contopeste pedeapsa amenzii aplicata prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni inchisoare (…), urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa inchisorii de 6 luni, precum si pedeapsa amenzii in intregime, in total o pedeapsa rezultanta de 6 luni inchisoare si amenda in cuantum de 15.000 lei (250 de zile amenda). In baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa inchisorii se va executa in stare de detentie”, se arata in minuta deciziei.

De asemenea, instanta a obligat YouTube sa retraga/inlature videoclipul „Curwa” (Official Video) Hit 2019, precum si toate videoclipurile conexe.

Decizia nu este definitiva.

Dani Mocanu a fost trimis in judecata pe 15 ianuarie 2020.

Potrivit Parhetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, „in data de 27 aprilie 2019, inculpatul a incarcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat si montat anterior, prin intermediul caruia a instigat publicul larg la ura si discriminare impotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul inregistra peste 18 milioane de vizualizari si a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat in drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

Iata cateva dintre versurile melodiei manelistului: ”O curwa daca-ti iei, s-o tii in locul ei / Sa n-o lasi sa gandeasca, sa-i pui stop la idei / Sa nu ii dai valoare decat ca la un caine / N-o duce la restaurant, tine-o in casa pe paine”.

Mai mult despre:

Comentarii: