BREAKING Ministrul Sanatatii va fi demis din functie. Ce l-a infuriat pe premierul Orban

news

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, urmeaza sa fie demis din functie. Premierul Victor Orban a fost foarte deranjat de declaratiile ministrului privind testarea tuturor bucurestenilor. Anuntul a starnit numeroase critici.

UPDATE Victor Costache si-a inaintat demisia.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a declarat miercuri ca doreste implementarea unui program de testare ”inovativ” de tipul celui din Coreea de Sud in care sa fie testati pentru noul tip de coronavirus toti cetatenii din Bucuresti prin metoda door-to-door.

„Astazi am semnat un protocol impreuna cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat si dorim sa implementam un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim sa testam toti cetatenii din Bucuresti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevarul Live.

El a spus ca inca nu au fost testate toate persoanele care se afla in carantina.

„Sunt diferite faza de testare. La iesirea din carantina se poate face o testare. Aceasta testare se face in functie de capacitatile centrelor si sunt prioritizati cei simptomatici, asa cum se face si in alte tari”, a aratat ministrul.

Reprezentantul MS si-a manifestat speranta ca saptamana viitoare sa existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel national.

„Dorinta noastra si necesarul pe care l-am identificat in momentul de fata este undeva la minumum doua milioane – maximum cinci milioane teste”, a mai sustinut Costache.

Mai mult despre: ,


Comentarii: