BREAKING Mirel Palada, condamnat la 9 luni de inchisoare in cazul agresiunii la adresa lui Mihai Gotiu. Termen de supraveghere de 2 ani

politica

Mirel Palada, fost purtator de cuvant al Guvernului Ponta, a fost condamnat vineri de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti la 9 luni de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei in dosarul de agresiune la adresa senatorului USR Mihai Gotiu.

Palada are un termen de supraveghere de doi ani, timp in care trebuie sa indeplineasca anumite obligatii, altfel va fi bagat dupa gratii.

Instanta a mai decis ca Mirel Palada trebuie sa ii plateasca lui Gotiu 5.000 de euro daune morale.

Sentinta nu este definitiva.

Minuta sedintei:

Solutia pe scurt: In temeiul art. 396 alin. (4) C.pr.pen. rap. la art. 193 alin. (1) si (2) C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. (10) C.pr.pen., stabileste in sarcina inculpatului PALADA THEODOR MIREL, ….., pedeapsa de 9 (noua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „lovire sau alte violente”. In temeiul art. 83 din Codul penal amana aplicarea pedepsei de 9 luni inchisoare pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit conform art. 84 din Codul penal. In baza art. 85 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti, la datele fixate de catre acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; d) sa comunice schimbarea locului sau de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.

In baza art. 83 alin. (4) teza ultima din Codul penal, atrage atentia inculpatului PALADA THEODOR MIREL asupra dispozitiilor art. 88 din Codul penal privind revocarea amanarii aplicarii pedepsei cu consecinta aplicarii pedepsei si executarii pedepsei inchisorii in regim de detentie, in cazul nerespectarii, cu rea-credinta, a masurilor de supraveghere sau a obligatiilor impuse de instanta sau stabilite de lege, in cazul in care nu se indeplinesc integral obligatiile civile stabilite de instanta pana la expirarea termenului de supraveghere, precum si in cazul in care inculpatul mai savarseste o infractiune pe parcursul termenului de supraveghere. Ia act ca persoana vatamata Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Ioan nu s-a constituit parte civila.

In baza art. 397 alin. 1 C.proc.pen. si art. 25 alin.1 C.proc.pen., art. 1349 alin. 1 si 2 C.civ. si art. 1357 C.civ., admite in parte actiunea civila formulata de partea civila GOTIU REMUS MIHAI si obliga inculpatul la plata catre partea civila a sumei de 5000 euro (echivalentul in lei la cursul BNR de la data platii) cu titlu de daune morale. In baza art. 274 alin. (1) din Codul de procedura penala, obliga pe inculpatul PALADA THEODOR MIREL la plata catre stat a sumei de 1500 lei reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat (800 lei din faza de urmarire penala si 700 lei din faza de camera preliminara si judecata).

In temeiul art. 276 alin. 2 C.pr.pen., obliga inculpatul PALADA THEODOR MIREL la plata sumei de 2400 de lei, catre partea civila GOTIU REMUS MIHAI, cu titlu de cheltuieli judiciare facute de catre aceasta. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronuntata in sedinta publica astazi, 18.12.2020.

Mai mult despre: ,

Comentarii: