externe

BREAKING Moscova anunta ca 63 de militari rusi au fost ucisi de Revelion cu 6 rachete HIMARS: „Atacul a avut loc exact la ora 00:01” – Video

63 de militari rusi au fost ucisi intr-un atac in apropiere de Makiivka, Donetk, a anuntat luni Ministerul rus al Apararii.

„Kievul a lovit cu sase rachete HIMARS un punct de desfasurare temporara a unei unitati a fortelor armate ruse de langa Makiivka, doua proiectile au fost doborate”, a precizat Ministerul Apararii, citat de Baza.

Publicatiile din Rusia anuntasera anterior ca ucrainenii au bombardat cu rachete HIMARS o cladire din suburbiile Donetkului chiar in momentul in care sute de militari rusi se asezau la masa de Revelion. Ucrainenii confirma informatia si sustin ca aproximativ 400 de rusi mobilizati au fost ucisi si alti aproximativ 300 de „invadatori” au fost raniti cu diferite grade de gravitate.

Informatiile initiale au fost publicate de corespondentii militari rusi, anunta Baza. Presa locala spune ca lovitura a avut loc in momentul in care militarii se asezau la masa festiva. Si ministrul adjunct al informatiilor din pretinsa Republica Populara Donetk (DNR), Bezsonov, a confirmat..

„Localnicii raporteaza ca atacul a avut loc exact la ora 00:01, ora noastra. Conform informatiilor mele, inamicul a folosit din nou HIMARS de fabricatie americana. Se pare ca inaltul comandament inca nu cunoaste capacitatile acestei arme. Sper ca cei responsabili pentru decizia de a folosi aceasta cladire vor fi pedepsiti”, a scris Bezsonov pe Telegram. El a adaugat ca DNR dispune de suficiente cladiri cu subsoluri solide in care pot fi gazduite persoane.

Departamentul de comunicare strategica al Fortelor Armate ale Ucrainei (StratCom) a anuntat ca Fortele de Aparare ale Ucrainei au lansat un atac asupra unei baze militare rusesti din Makiivka ocupata in regiunea Donetk in ajunul Anului Nou, care s-a soldat cu 400 de morti si 300 de raniti in randul ocupantilor.

Propagandistul rus Andrei Medvedev s-a aratat indignat de neglijenta trupelor Rusiei, care a dus la pierderi mari de personal, scrie Pravda Ucraina.

„Pe scurt, despre Makiivka. Fiecare eveniment extraordinar are un nume, nume de familie, patronimic si pozitie. Sa consideri inamicul un prost care nu vede nimic in a zecea luna de razboi este periculos si criminal. A plasa personalul oriunde in cladiri, in loc sa il plasezi in adaposturi, inseamna a ajuta direct inamicul”, a scris Medvedev pe Telegram.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

21 de minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

O oră ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

57 de minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

2 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

O oră ago