BREAKING Motiunea de cenzura a trecut. PSD si-a dat foc la valiza, vin anticipatele

politica

Motiunea de cenzura initiata de PSD si UDMR a fost adoptata, cu 261 voturi „pentru” si 139 „contra”.

„Guvernul Orban a cazut. In acest moment este o criza provocata de PNL si Orban, asteptam sa fim chemati la Cotroceni. O sa am o discutie cu Victor Ponta pentru o propunere comuna de premier”, a declarat Ciolacu dupa ce s-a aflat rezultatul votului.

Presedintele Iohannis a anuntat deja ca il va propune din nou ca premier pe Ludovic Orban. La randul sau, Orban a mentionat ca va veni in fata Parlamentului cu aceeasi componenta a Guvernului.

Premierul Ludovic Orban, presedinte al PNL, a declarat, miercuri, inainte de votul la motiunea de cenzura, ca liberalii sunt pregatiti pentru orice varianta, mentionand ca dupa votul la motiune va convoca conducerea PNL pentru a lua deciziile care se impun, in functie de situatie.

Intrebat la Parlament, inaintea sedintei grupurilor parlamentare reunite ale PNL, daca are emotii, avand in vedere ca PSD a anuntat ca a strans numarul de voturi necesare pentru a trece motiunea de cenzuri, Orban a spus: „Vom vedea”.

„Dupa motiune, in functie de rezultat, vom convoca conducerea Partidului National Liberal si vom lua toate deciziile care se impun. (…)Vom convoca conducerea statutara a Partidului National Liberal si vom lua toate deciziile in functie de situatie. Suntem pregatiti pentru orice varianta”, a adaugat Orban.

Parlamentul se va reuni miercuri in sedinta pentru a dezbate motiunea de cenzura depusa de PSD, dupa angajarea raspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor in doua tururi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: