Procurorii au retinut un secretar de stat in aceasta seara. Este omul de baza al Rovanei Plumb, ministru interimar la Transporturi

news

Procurorii au facut perchezitii, marti seara, la sediul Romatsa. Sase persoane au fost ridicate si duse la audieri intr-un dosar ce vizeaza nereguli referitoare la contracte de consultanta incheiate cu niste firme.

Conform Directiei de Politie Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane, sase persoane au fost duse la audier.

”Astazi, politisti din cadrul Directiei de Politie Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, au efectuat o perchezitie la sediul unei regii autonome, din municipiul Bucuresti.

Activitatea s-a desfasurat in cadrul unui dosar penal, intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 297 din Codul Penal, cu incalcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele masuri de reducere a cheltuielilor publice si intarirea disciplinei financiare si de modificare si completare a unor acte normative.

In urma acestei activitati, s-au ridicat inscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistenta juridica.

De asemenea, la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri”, precizeaza Directia de Politie Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane.

Procurorii au cerut documente referitare la contractele de consultanta juridica incheiate de Romatsa in perioada 2013-2017. Ar fi vorba despre un contract din 2017 pentru asistenta juridica intr-un proces cu ANAF.

Intre cei 6 indivizi ridicati de procurori si politisti se afla actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, omul caruia Rovana Plumb i-a cedat atributiile de ministru interimar al Trasporturilor, si fostul director general al ROMATSA, Valentin Cimpuieru.

Celelalte patru persoane sunt: Andrei Surugiu, consilier juridic, fost Director Juridic interimar; Constantina Vigu consilier juridic actual Director juridic interimar; Laura Rusescu, consilier juridic; Berta Feroiu consilier juridic.

Mai mult despre: ,

Comentarii: